Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lekár pochybil na plnej čiare: Neuveríte, ako liečil Jane zlomenú nohu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: health24.com)

PŘÍBRAM - Tak tomu sa dá ťažko uveriť. Lekár z českej nemocnice liečil mladej pacientke narazený členok. Proti bolesti jej predpísal ibalgin. Žena poslúchala, no bolesť ani po týždňoch neustala. Nechala sa vyšetriť na inom oddelení, tam zistili, že má zlomenú lýtkovú kosť.

Jana ešte začiatkom mája zle stúpila a poranila si nohu. "Lekár ma poslal na röntgen s tým, že ide o narazenie. Dostala som ortézu a odporúčanie, že noha má byť dva týždne v pokoji," opisuje.

O dva týždne na to navštívila lekára opäť. Ako opisuje pre idnes.cz, odporučil jej, aby nohu začala postupne zaťažovať. Pretože bola poslušná pacientka, aj napriek obrovskej bolesti, tak urobila. O pár dní sa však bolesť nedala vydržať. "Lekár v nemocnici však iba znovu napísal, že je noha bez opuchu," približuje Jana s tým, že jej ukončili liečbu a na bolesti odporučil iba ibalgin.

Žena však bola zúfala, pretože bolesť ani v najmenšom neustupovala. Navštívila preto inú lekárku, tá ju hneď poslal na magnetickú rezonanciu. Vyšetrenie ukázalo, že má nohu zlomenú a pretrhnuté väzivo.

"Keď potom lekár na vlastné oči videl, že hrubo zanedbal starostlivosť, začal ma prehovárať, aby som to označila ako nový úraz. O nový úraz ale jasne nešlo," hovorí. Nemocnica sa k jej prípadu zatiaľ nevyjadrila. Žena zvažuje, že sa so žiadosťou o pomoc obráti na Zväz pacientov ČR.  
 

"Pri prvom röntgene, obzvlášť v oblasti členku, sa zlomenina objaviť nemusí. Pokiaľ ale ťažkosti a bolesti pretrvávajú, je potrebné vykonať ďalšiu snímku röntgenu. Po dvoch týždňoch sa tam už zlomenina objavuje," vysvetlil lekár Milan Navrátil z Úrazovej nemocnice v Brne. Ako ďalej dodal, špeciálnu pozornosť treba venovať hlavne prípadom, keď ide o zlomeninu v oblasti takzvanej členkové vidlice. Pri niektorých pacientoch je potrebná operácia.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu