Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brutálne VIDEO policajta, pri ktorom sa vám zastaví dych: Pokus odkopnúť granát!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: YouTube)

BANGKOK - Opozícia od novembra minulého roku organizuje v Bangkoku masové demonštrácie s cieľom vynútiť si odstúpenie premiérky Jinglak Šinavatrovej a celého jej kabinetu. Počas týchto demonštrácií majú policajti plné ruky práce. Strety s demonštratami sú krvavé a o život prichádzajú aj strážcovia zákona. Včera došlo k šokujúcemu incidentu, keď demonštranti hodili do kordónu policajtov granát, ktorý sa snažil jeden z brániacich policajtov odkopnúť. Skúste hádať, ako skončil celý incident.

Nielen na Ukrajine demonštranti protestujú proti vláde. Svoje problémy majú aj v Thajsku. Do akcie s názvom "mier pre Bangkok" bolo nasadených 25.000 policajtov. Doposiaľ sa im podarilo ovládnuť dve z piatich stanovíšť protivládnych demonštrantov. Operácia bude podľa thajských úradov pokračovať dovtedy, kým polícia nezíska kontrolu nad všetkými stanovišťami demonštrantov v Bangkoku.

Veliteľ jednotky volá na miesto svojho kolegu
Zobraziť galériu (5)
Veliteľ jednotky volá na miesto svojho kolegu  (Zdroj: YouTube)

Na videu je vidieť thajských policajtov ako sa kryjú v šíku, do ktorého volá veliteľ svojho kolegu a posilu. Vzápätí do jeho štítu vrazí granát, ktorý ešte nevybuchne. Policajti sa pri ňom krčia, až sa postaví jeden z nich a chystá sa ho odkopnúť. V momente, keď do neho kopne, granát vybuchne, odtrhne mu nohu a policajt sa skláti k zemi.

Pozrite si video z Thajska, kde sa chystal policajt odkopnúť granát:

Thajský granát

Pozrite si video z iného uhla:

Granát v Thajsku

Granát bol pravdepodobne značky M67. Tento typ má pri sebe aj thajská polícia aj armáda.

Letiaci granát pri štíte policajta
Zobraziť galériu (5)
Letiaci granát pri štíte policajta  (Zdroj: YouTube)

Najmenej päť ľudí vrátane policajta zahynulo v utorok počas potýčok protivládnych demonštrantov s políciou v thajskom hlavnom meste Bangkok. Informovala o tom agentúra Sinchua s odvolaním sa na dnes zverejnenú štatistiku. Zranenia utrpelo ďalších 70 osôb, z toho 32 bolo hospitalizovaných. K zrážkam došlo po tom, čo polícia začala obkľučovať protestujúcich, ktorí sa nachádzali v piatich rôznych častiach hlavného mesta.

Zranený policajt leží na zemi
Zobraziť galériu (5)
Zranený policajt leží na zemi  (Zdroj: YouTube)

Protivládni demonštranti v Bangkoku už od vlaňajška blokujú hlavný prístup k sídlu vlády a takmer mesiac aj kľúčové križovatky v thajskom hlavnom meste. Vodcovia protestov chcú dosiahnuť vymenovanie dočasnej vlády, ktorá by realizovala sériu protikorupčných reforiem.

Brutálne VIDEO policajta, pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Policajt, ktorý chcel odkopnúť granát je v nemocnici v stabilnej kondícii. Obidve nohy má vážne zranené. Jeho žena dúfa, že bude opäť normálne chodiť a nezostanú mu trvalé následky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu