Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Fico o svojom tajomstve z prokuratúry v parlamente neprehovorí: Smeráci boli proti

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico poslancom nevysvetlí situáciu na Generálnej prokuratúre SR. Pri schvaľovaní programu 19. schôdze parlamentu navrhol poslanec za OĽaNO Richard Vašečka, aby tak premiér urobil, zákonodarcovia však jeho iniciatívu nepodporili.

Vašečka minulý týždeň inicioval aj mimoriadne rokovanie parlamentného brannobezpečnostného výboru, na ktorom mal Fico informovať poslancov o aktuálnom stave na Generálnej prokuratúre SR. Premiér na zasadnutie neprišiel. "Opozícia neprijala pozvanie predsedu vlády Roberta Fica na rokovanie o riešení daného problému a teraz predvádza politický cirkus, na ktorom sa vláda nebude zúčastňovať," vysvetlil neúčasť predsedu vlády na výbore Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Fico situáciou na generálnej prokuratúre odôvodňoval skrátené legislatívne konanie novely zákona o organizácii ústavného súdu.

Žiaden z opozičných návrhov na doplnenie programu nezískal dostatočnú podporu pléna. Poslanec za OĽaNO Mikuláš Huba neuspel s návrhom, aby vláda predložila do parlamentu správu o príprave SR na nové programovacie obdobie Európskej únie na roky 2014 až 2020. Poslanec za Most-Híd Árpád Érsek nepresadil, aby slovenská elita lobovala za zápasenie ako olympijský šport. Nezaradený poslanec Alojz Hlina neúspešne navrhoval, aby minister spravodlivosti Tomáš Borec do parlamentu predložil správu o stave právnej ochrany občanov pri nebankových pôžičkách. Parlament schválil 96-bodový program 19. schôdze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu