Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rozčúlený Hlina: Fotky poslancov z hlasovania skresľujú skutočnosť!

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nezradeného poslanca NR SR Alojza Hlinu rozčuľuje, keď médiá fotia poslancov počas hlasovania. Skresľuje to podľa neho skutočnosť o účasti poslancov na rokovaniach pléna.

V médiách sa totiž potom objavuje na záberoch plná sála pracujúcich poslancov, ale už nevidieť, ako ju po hlasovaní rýchlo opúšťajú. Rovnako nevidieť, že nechodia ráno do práce v takom hojnom počte ako na hlasovania.

Hlina preto žiadal predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD), aby fototermíny nedával pred hlasovaniami, ale ráno o deviatej, keď sa začína rokovací deň, a večer o 19. h, keď sa deň končí. Podporu pre svoj návrh našiel len u 15 poslancov zo 116. Zvyšok bol proti alebo sa zdržal hlasovania.

Hlina poslancov kritizoval už od začiatku dňa, keď ráno o deviatej hodine sedeli v pléne len približne desiati. Vyhlásil, že si nezaslúžia ani to, aby v parlamente ráno svietilo svetlo. Zákonodarcov tiež obvinil z toho, že o predkladaných zákonoch vedia menej ako ľudia z parlamentného technického oddelenia či baru.

Nezaradený poslanec priznal, že mu je niekedy z poslancov aj celého diania v parlamente zle. "Prídem na deviatu, nikto tu nie je. Mala by tu byť tma. Ešte tak nesvieti slniečko. Keď bude, budete sa vyhrievať na slniečku. Ale ani teraz tu nie ste. Tvárite sa, že zachraňujete svet, ale nerobíte nič. Kde ste?" obracal sa na viac-menej prázdnu rokovaciu sálu Hlina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu