Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Výroky týždňa: Greksova poloha č. 69, Tóth o potopení Slotu, Osuský o desatore

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

31. október – „Pani Belousovová je starý politik, takže nič nové pod Slnkom... Jej šance sú skôr v potopení predsedu SNS Jána Slotu, ako vo vlastnom úspechu.“ Politológ Rastislav Tóth to povedal s tým, že šance Anny Belousovovej, ktorá je jednou zo zakladajúcich členov strany Národ a Spravodlivosť, sú veľmi nízke.

1. november – Registráciou politickej strany Obyčajní ľudia som chcel prispieť k upokojeniu politickej scény, v ktorej desať rokov nie som a nechcem byť, ale pozorujem ju." Bývalý predseda Pravej SNS Víťazoslav Moric si zaregistroval politickú stranu Obyčajní ľudia a predbehol tak Igora Matoviča. Do politiky sa však nechystá vrátiť.

3. november – „Nech nám budú akýmkoľvek spôsobom ubližovať, my sme odhodlaní sa budúcich volieb zúčastniť a zabezpečiť to, aby zlodeji nemohli rozkrádať miliardy z nášho spoločného.“ Uviedol to Igor Matovič po tom, čo mu Víťazoslav Moric vyfúkol názov strany Obyčajní ľudia. Očakáva, že čím bude bližšie k voľbám, tým viac rán bude prichádzať.

3. november – „Nám hovorili, keď sme boli menší, že si netreba škaredé veci predstavovať, pretože sa potom skôr stanú." Minister vnútra Daniel Lipšic takto parafrázoval svojho straníckeho kolegu Radoslava Procházku na margo širokej koalície ľavice s pravicou. Podľa neho prioritou KDH je, aby aj po predčasných parlamentných voľbách v marci 2012 vznikla opäť stredopravá koalícia.

3. november – „Vždy staviam na desatore. V dnešnej slovenskej spoločnosti je dôležité, aby sa dodržiavalo prikázanie o nekradnutí. Táto hodnota nie je cudzia ani kolegom s SaS.“  Vyhlásil to Peter Osuský, ktorý prijal ponuku SaS a bude jej kandidátom, čo ho stálo členstvo v OKS.

4. november – „A ja som si uvedomila, že oni mi siahajú na česť. A to je ten zlom, kedy som si začala uvedomovať, že toto je už za hranicou, ktorú už ako osoba dokážem uniesť." Premiérka Iveta Radičová súhlasí, že do politiky patrí súboj, no odmieta v nej útok na osobnú integritu. V relácii STV Večer pod lampou uviedla, že sa nechystá kandidovať v prezidentských voľbách v roku 2014.

5. november – „Aj som povedal štábu, že som očakával ako primátor mesta, či ma nepozvú aspoň do komparzu.“ Primátor Košíc Richard Raši to uviedol po skončení natáčania zahraničného historického seriálu Svet bez konca v metropole východu.

5. november – „Bol to Rišov nápad. Keď mi to hovoril, smial sa pod fúzy, ktoré nemá. Povedal, že sa ku mne hodí, ale neviem, čo tým myslel.“ Známy rocker a miestny politik Marián Greksa bude kandidovať za SaS. Na kandidátke sa objaví s veľavravným číslom 69, ktoré mu vybral predseda strany Richard Sulík.

6. november – „KDH v koalíciách s SDKÚ-DS stráca svoju identitu a najskôr ju získa práve bez koalície s SDKÚ-DS." KDH sa odmietaním dvojkoalície KDH a Smer podľa bývalého predsedu KDH Jána Čarnogurského zbavuje samostatného rozhodovania o povolebnom kurze a rozhodovanie o sebe vkladá do rúk iných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu