Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prieskumy sú jedna vec, nálady tipujúcich druhá: Stávkové kancelárie majú o favoritovi jasno!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA/Martin Medňanský, SITA/Milan Illík)

BRATISLAVA - Stávkové kancelárie a s tým súvisiace činnosti sa už pravidelne objavujú pred kľúčovými športovými podujatiami, no posledné roky sa na Slovensku vo veľkom tipuje aj na politické voľby. Zverejnené kurzy už tradične predstavujú akési sekundovania k prieskumom verejnej mienky a naznačujú, komu stávkujúci najviac dôverujú.

Kým v prieskumoch pred sobotným druhým kolom prezidentských volieb sú výsledky mimoriadne tesné, jednoznačnejšie to vidia bookmakeri a tipujúci v stávkových kanceláriách, podľa ktorých je favoritom víťaz prvého kola Ivan Korčok.

Stávková kancelária Tipsport dáva Korčokovi šancu na zvolenie 59%, pričom aktuálny kurz na jeho víťazstvo je 1,58, zatiaľ čo na Petra Pellegriniho 2,32. Na víťazstvo Pellegriniho ale doteraz stavili stávkujúci viac peňazí - 682 124 eur oproti 462 933 eur na víťazstvo Ivana Korčoka. Kurz na Korčoka má v ostatných dňoch a špeciálne od prvého kola klesajúcu a kurz na Pellegriniho, naopak, stúpajúcu tendenciu. 

Najvyšší vklad je na víťazstvo Pellegriniho. Tiket bol podaný necelé tri dni pred prvým kolom volieb v hodnote 25 500 eur. Vtedajší kurz na lídra Hlasu predstavoval len 1,33:1, a tak tipér môže zinkasovať takmer 34-tisíc eur. 

Prieskumy sú jedna vec,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tipsport)

Podobné kurzy má aktuálne vypísané aj Fortuna, kde si voliči môžu na Ivana Korčoka staviť s kurzom 1,55 a na Petra Pellegriniho s 2,40.

Prieskumy sú jedna vec,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Fortuna)

Rovnaký trend zaznamenala aj stávková kancelária Niké, kde síce boli po prvom kole kurzy takmer totožné, teraz už ale favorizujú Korčoka s kurzom 1,60 oproti 2,30 na Petra Pellegriniho.

Prieskumy sú jedna vec,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Niké)

Podľa prieskumov to bude tesné

Z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza, ktorého výsledky odzneli v priamom prenose v úvode veľkej predvolebnej debaty oboch kandidátov, by druhé kolo prezidentských volieb vyhral Peter Pellegrini s podporou 50,8 percenta hlasov voličov. Ivan Korčok by získal 49,2 percenta hlasov. 

Tesný súboj, aj keď v obrátenom garde, predpovedá aj prieskum agentúry NMS Market Research pre denník Sme. Druhé kolo prezidentských volieb by podľa neho vyhral Ivan Korčok so ziskom 51,7 percenta hlasov voličov. Peter Pellegrini by získal 48,3 percenta hlasov.

Prieskumy sú jedna vec,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar)

Pellegrini a Korčok zabojujú o prezidentský palác v sobotnom (6. 4.) druhom kole prezidentských volieb. Volebné miestnosti sa otvárajú o 7. hodine ráno a voliť sa dá do 22. hodiny. Voliči si vyberajú hlavu štátu na funkčné obdobie piatich rokov.

Viac o téme: Peter PellegriniIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu