Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kauza falošnej stránky Korčoka má šokujúce rozuzlenie! MIMOVLÁDKA odhalila, že za ňou stojí tento muž!

Ivan Korčok Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Reprofoto - Facebook/ Transparency International Slovensko)

BRATISLAVA – Kauza týkajúca sa podvodnej stránky, ktorá sa snaží navodiť dojem, že je oficiálnym webom prezidentského kandidáta Ivana Korčoka, má zaujímavé rozuzlenie. Jeho súper Peter Pellegrini spojitosť s touto antikampaňou odmieta. Dnes vniesla viac svetla do celej kauzy mimovládna organizácia Transparency International Slovensko. Ako zistili, nemalé peniaze do falošnej stránky vložil jeden z bratislavských podnikateľov, ktorý v minulosti vo veľkom podporoval Štefana Harabina.

archívne video 

TK Vyhlásenie výsledkov volieb na prezidenta SR (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Mimovládka informovala, že do propagácie falošného webu prezidentského kandidáta Ivana Korčoka vložil niekoľko tisíc eur bratislavský podnikateľ Igor Cako. „Reklamu platí cez svoju firmu Erste Consulting, ktorá poslala v prezidentských voľbách 2019 kandidátovi Štefanovi Harabinovi dar vo výške 12460 eur. Cako v telefonickom rozhovore s nami potvrdil, že web ivankorcok2024.sk nielen sponzoruje, ale ho aj vytvoril,“ uviedli.

TIS pripomenula, že na propagáciu falošného antikampaňového webu upozornila česká mimovládka Bez Dezinfa. „Podľa knižnice politickej reklamy Google vložila Erste Consulting v uplynulých dňoch do takejto reklamy 4900 eur, čo z nej robí tretieho najväčšieho inzerenta za posledný týždeň. Reklama sa zobrazuje ešte aj dnes, našli sme ju napríklad na stránke Hospodárskych novín,“ dodali. Ako ďalej uviedli, firma web propaguje aj na Facebooku cez konto Dôležité pre vašu budúcnosť. „Za posledné dni mohla vložiť do reklamy tisíc eur, vďaka čomu sa zobrazila státisícom užívateľov sociálnej siete. Facebook pri jednej z reklám dnes zobrazil informáciu, že bola zmazaná pre porušovanie pravidiel. Odstránená bola aj samotná stránka, zatiaľ nie je jasné, na základe čoho,“ uviedli.

Takáto antikampaň je podľa ich slov v rozpore s pravidlami, ktoré nedovoľujú platené zapojenie tretích strán do propagácie kandidátov. Cako im vraj v telefonickom rozhovore nevedel odpovedať na otázku, prečo porušuje zákon a vyžiadal si zaslať otázky cez e-mail.

Mimovládka poukázala aj na to, že stránka ivankorcok2024.sk sa snaží aj graficky navodzovať dojem, že je oficiálnym webom prezidentského kandidáta Ivana Korčoka, ponúka však obsah, ktorý kandidáta napáda. „Viacerí odborníci poukázali na to, že podľa zdrojového kódu stránky mohla byť táto vytvorená rovnakým autorom ako prezidentská stránka kandidáta Petra Pellegriniho. On samotný, aj jeho agentúra takúto spojitosť odmietli,“ doplnili.

Viac o téme: Prezidentské voľbyTransparency International SlovenskoIvan korčokFalošná stránka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu