Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Streľba otvorila záhadný prípad vraždy lekárky v Bratislave: Vrah chcel popraviť jej otca!

Nebohá lekárka Zuzana a miesto činu
Nebohá lekárka Zuzana a miesto činu (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Nedeľná streľba v Bratislave by mohla mať spojitosť s nevyriešeným záhadným prípadom z minulosti. Pred piatimi rokmi otriasla Slovenskom šokujúca správa. Neznámy páchateľ popravil výstrelom do hlavy na parkovisku pred ordináciou 42-ročnú pediatričku Zuzanu. Polícia doteraz vraždu neobjasnila. V nedeľu sa pokúsil niekto podobným spôsobom zavraždiť Zuzaninho otca Miroslava (76). Ten, akoby zázrakom, prežil.

Po Zuzaninej smrti zveril súd jej maloletého syna Olivera (13) do opatery lekárkinho otca Miroslava (76). Dedko sa v nedeľu chystal vyzdvihnúť svojho vnuka, ktorý sa vracal z výletu. Okolo piatej ráno sedel otec zavraždenej lekárky v aute na Tomášikovej ulici v Bratislave.

Znenazdajky k nemu pristúpil neznámy páchateľ a cez okno vodiča po ňom vystrelil. Miroslavovi mieril na krk. Podľa našich informácií guľka preletela nad lopatkou, našťastie, minula životne dôležité orgány a dostala sa z jeho tela von. Postreleného muža previezli vo vážnom stave do bratislavskej nemocnice. Tam ho strážia policajti.   

"Pri streľbe neboli zasiahnuté životne dôležité cievy," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská. Zároveň dodala, že muž je pri vedomí a jeho stav je stabilizovaný.

Dcéra zomrela podobným spôsobom, vražda neobjasnená

V novembri 2009 neznámy páchateľ podobným spôsobom chladnokrvne popravil výstrelom do hlavy na parkovisku na Papraďovej ulici v Ružinove jeho vtedy 42-ročnú dcéru Zuzanu. Stalo sa to rovno pred jej ordináciou, kde vykonávala lekársku prax. Vraždu doteraz polícia neobjasnila, nie je známe, kto v osudný večer strieľal.

Spojitosť oboch prípadov 

Obidve streľby by mohli mať spojitosť. Polícia v roku 2010 zastavila vyšetrovanie v súvislosti so Zuzaninou vraždou kvôli nedostatku dôkazov. Polícia podozrievala a zadržala jej exmanžela, ktorého po výsluchu prepustila. Nikdy však nebol obvinený. Medzi exmanželmi boli údajne nezhody, o ktorých hovorili aj známi.  ,0

„Psychicky ju ničil, podával na ňu nezmyselné trestné oznámenia. Zuzana podala návrh na zákaz stretávania otca so synom, pretože to prenášal na neho,“ povedala pre denník Plus jeden deň priateľka nebohej.

Oba prípady sú podobné tým, že strelec mieril do rovnakých častí tela. Stalo sa to cez deň v Ružinove. Ako informuje denník, rodinný známi tvrdia, že okrem najbližších mal len Richard vedieť o Oliverovom výlete a o tom, kto a kedy hu bude čakať. „Tiež vedel, kedy sa má vrátiť a kto po neho pôjde,“ povedala blízka priateľka pre Plus jeden deň.

Zuzana bola v čase smrti rozvedená. S exmanželom sa súdila o bezpodielové vyrovnanie majetku. Ich občiansko-právny spor nebol právoplatne skončený. Je známe, že exmanželia na seba podali niekoľko trestných oznámení. Nebohá bola aj spoluvlastníčkou domu vo Vrakuni, súd zakázal s touto nehnuteľnosťou nakladať.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu