Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Z vraždy svokra obvinili Riša: Surová poprava jeho manželky je stále záhadou!

Nebohá lekárka Zuzana a miesto, kde ju našli zastrelenú Zobraziť galériu (2)
Nebohá lekárka Zuzana a miesto, kde ju našli zastrelenú (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - V polovici júna tohto roku otriasla hlavným mestom streľba. Ostal po nej ťažko zranený 76-ročný dôchodca. Polícia ešte v septembri obvinila z pokusu o vraždu mužovho zaťa, bývalého futbalistu Richarda Vlčeka. Vo štvrtok minulého týždňa ho po príchode z Írska na bratislavskom letisku zadržali. Na prípade je azda najšokujúcejší fakt, že pred pár rokmi neznámy páchateľ zastrelil na parkovisku pred vchodom do ambulancie Richardovu bývalú manželku lekárku Zuzanu. Polícia z vraždy podozrievala exmanžela, no obvinenie nikdy nepadlo.

Bývalého futbalistu Richarda Vlčeka, ktorý bol dlhodobo mimo Slovenska, obvinili policajti z pokusu o vraždu otca jeho bývalej manželky, nebohej lekárky Zuzany, s ktorou má syna. 

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol voči uvedenej osobe ešte v septembri obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci," povedala šéfka komunikačného odboru policajného prezídia Marianna Paulíková.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry ho chytili ešte 2. októbra na bratislavskom letisku po prílete z Írska. "Obvinený sa 15. júna pokúsil úmyselne usmrtiť Miroslava D. Skutok sa stal na Tomášikovej 5 v Bratislave, kde poškodený vychádzal so svojím motorovým vozidlom z podzemných garáží a obvinený na toto idúce vozidlo štyrikrát vystrelil," informoval Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Richard podľa neho strelil muža do krku a poškodil dve motorové vozidlá.

Richrad sa momentálne podľa informácií z polície nachádza vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí 25-ročné väzenie alebo doživotie.

Nešťastie v rodine

Dôchodca sa s manželkou staral o svojho vnuka. Rodina je zrejme prekliata, pretože pred piatimi rokmi prišiel muž o svoju dcéru. Lekárku Zuzanu pred piatimi rokmi zastrelil neznámy páchateľ pred jej pediatrickou ordináciou v bratislavskom Ružinove. Ako svedka vypočuli v tejto veci i bývalého manžela.

Po pediatričke zostal malý syn, ktorý mal byť predmetom sporu exmanžela a rodičov nebohej lekárky. Smrť lekárky stále neobjasnili.

Z vraždy svokra obvinili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: archiv)

Streľba na lekárkinho otca

V polovici júna tohto roku v skorých ranných hodinách niekto zaútočil v bratislavskom Ružinove na 76-ročného muža, ktorý sedel v aute. Prípadom sa hneď začala zaoberať polícia. Hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff vtedy informoval, že policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. 

Dôchodca brutálnu streľbu, našťastie, prežil, ako v tom čase povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská, pri streľbe neboli zasiahnuté životne dôležité cievy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu