Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za bratskú samovraždu v Bulharsku môže údajne sekta: Objavili tajomný denník!

Mladší brat Braňo a fľaše alkoholu, ktoré našli na mieste Zobraziť galériu (5)
Mladší brat Braňo a fľaše alkoholu, ktoré našli na mieste (Zdroj: FB)

ZAGRAŽDEN - Okolnosti smrti dvoch slovenských bratov Branislava (†26) a Marcela (†35) Kolesárovcov v Bulharsku ostávajú stále zahalené rúškom tajomstva. Polícia má však v rukách dôkaz, ktorý by po dvoch týždňoch intenzívneho vyšetrovania mohol smutný prípad doviesť k definitívnemu koncu. Tajomný denník nájdený blízko mŕtvych tiel bratov má navyše podľa miestnych ukrývať aj šokujúce fakty spájajúce Braňa a Marcela s istou náboženskou sektou.

Telá bratov z Košíc našiel pred vyše dvoma týždňami v lese v obci Zagražden pastier, ktorého k miestu priviedol silnejúci zápach. Braňo a Marcel ležali na zemi a okolo krkov mali obviazané jedno lano zavesené na zlomenom konári. Ten sa zrejme zlomil pod náporom tiel oboch mužov. Ako dlho na ňom viseli, ostáva stále záhadou, naposledy ich však domáci videli 5. septembra.

Ich telá boli v takom štádiu rozkladu, že obhliadajúci lekár nedokázal určiť, kde začína jedno a končí druhé. V okolí bolo tiež porozhadzované veľké množstvo prázdnych fliaš od alkoholu. "Bolo tam rozhádzaných 10 fliaš tvrdého alkoholu a 20 fliaš s 2,5 litrami piva," povedal obyvateľ obce Smoljan. Ľudia odhadujú, že bratia každú noc strávenú v obci vypili asi liter tvrdého a 4 až 5 litrov piva.

 

Za bratskú samovraždu v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: 24chasa.bg)

 

Rituálna vražda či samovražda?

Okrem alkoholu v blízkosti otrasného nálezu objavili aj osobné doklady mužov, zopár eur aj domácich lev. V stane, kde Braňo s Marcelom prespávali, neskôr policajti našli aj denník písaný v angličtine a slovenčine, ktorý sa stal ich kľúčovým dôkazom. Vrátane zážitkov, ktoré spolu v Bulharsku zažili, by mal totiž obsahovať aj odpoveď na otázku, či si život vzali sami, alebo im na druhý svet niekto dopomohol. Medzi miestnymi sa totiž čoraz viac šíria klebety o tom, že sa Slováci stali obeťami rituálnej vraždy.

Marcel žil v Košiciach, bol ženatý a mal 11-ročnú dcérku. Mladší z bratov, Branislav, žil v Manhattene v New Yorku, kde pracoval v podniku automobilového priemyslu. Presťahoval sa tam takmer hneď po ukončení stredného odborného učilišťa železničiarskeho v Košiciach. Podľa jeho profilu na sociálnej sieti je jasné, že do Bulharska prišiel z Ameriky s cieľom stráviť s bratom dobrodružnú dovolenku.

Traja bratia Kolesárovci: Vľavo Tibor, vpravo Braňo a v strede zrejme Marcel.
Zobraziť galériu (5)
Traja bratia Kolesárovci: Vľavo Tibor, vpravo Braňo a v strede zrejme Marcel.  (Zdroj: FB)

Branislav bol údajne fascinovaný náboženskou vierou a ezoterikou, píše bulharský portál rodopi24.com. Obyvatelia Zagraždenu dokonca jeho aj Marcela podozrievali, že sú členmi akejsi sekty. Starosta obce však verzii o poprave neverí. "Neverím, že ich niekto zabil. My sme mierumilovní ľudia, nič násilné sa u nás nedeje," povedal. Hoci Braňo za veľkou mlákou žil už niekoľko rokov, netajil sa ani zanieteným bojom proti proamerickej vláde a politike. Jeho profil na sociálnej sieti je tiež plný príspevkov proti globalizácii.

Starosta Zagraždena Vencislav Šiškov.
Zobraziť galériu (5)
Starosta Zagraždena Vencislav Šiškov.  (Zdroj: 24chasa.bg)

Nezodpovedané otázky a záhady

Bulharská polícia sa zatiaľ prikláňa k verzii, že išlo o samovraždu. Viacero miestnych ľudí s tým však nesúhlasí a pokladá otázky, na ktoré doposiaľ nebolo možné nájsť odpoveď. Ako sa bratia dokázali zviazať a obesiť jedným lanom a vo výške 10 metrov nad zemou? Prečo by dvaja veselí mladí muži, ktorí sa ešte pár dní pred smrťou družne zabávali na hodoch, páchali samovraždu? Polícia naďalej pokračuje vo vyšetrovaní a verí, že nájdený denník s poznámkami konečne odhalí skutočnú pravdu smutného príbehu Slovákov.

 

V tomto lese našli mŕtvych bratov.
Zobraziť galériu (5)
V tomto lese našli mŕtvych bratov.  (Zdroj: 24chasa.bg)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu