Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Slovák (†22) odišiel do Británie za lepším životom: Osudnou sa mu stala práca s rybami!

Slovák zahynul v tejto tovráni Zobraziť galériu (3)
Slovák zahynul v tejto tovráni (Zdroj: plymouthherald.co.uk)

PLYMOUTH - Krutá rana osudu. Život mladého Slováka (†22) v piatok vyhasol v továrni na spracovanie rýb v anglickom Cattedown, kde ho našli ležať privaleného drevenou paletou. Okrem polície teraz jeho smrť vyšetruje aj inšpekcia, ktorá skúma či boli dodržané všetky bezpečnostné predpisy.

Slovák v piatok krátko po 19:00 pracoval v areáli mraziarní spoločnosti Interfish, keď ho zasiahla drevená paleta a spôsobila mu smrteľné zranenia, píše denník The Herald. O tom, za akých presných okolností k nešťastiu došlo, zahraničné média neinformujú. Isté je len to, že ťažká paleta zranila aj ďalšieho muža, ktorého s poranenou rukou previezli do nemocnice Derriford Hospital. Nešlo však o vážne zranenia a neskôr bol prepustený.

Slovák (†22) odišiel do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: plymouthherald.co.uk)

Polícia teraz tragickú nehodu skúma spolu s inšpektormi bezpečnosti a ochrany zdravia (HSE). "Evidujeme tento incident a robíme všetky potrebné šetrenia," povedal hovorca HSE. Podľa ich zistení boli v spoločnosti Interfish ešte v decembri minulého roka zistené dva nedostatky v oblasti bezpečnosti, ktoré však začiatkom tohto roka odstránili.

Slovák (†22) odišiel do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: plymouthherald.co.uk)

Išlo o nedodržanie bezpečnostných podmienok a ochrany zdravia pri "ručnej manipulácii s ťažkým bremenom, vrátanie dvíhania prepraviek s rybami a posúvanie regálov, pri ktorých hrozí riziko zranenia". HSE im vyčítalo tiež  nedostatočné zabezpečenie pri "riziku pošmyknutia či zakopnutia" v továrni. Tieto nedostatky spoločnosť odstránila v marci tohto roka. Polícia naďalej vedie vyšetrovanie a žiada o pomoc každého, kto má akékoľvek informácie ohľadom nešťastia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu