Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhadná smrť Braňa (†26) a Marcela (†35) v Bulharsku: Oslavovali hody a potom sa mali ísť obesiť!

Braňo (vľavo) s Tiborom Kolesárom Zobraziť galériu (3)
Braňo (vľavo) s Tiborom Kolesárom (Zdroj: Facebook)

ZAGRAŽDEN - Z Bulharska prišla pred pár dňami šokujúca správa o smrti dvoch bratov zo Slovenska, ktorí tam mali spáchať samovraždu. V prípade však viacero vecí nesedí. Napríklad spôsob, akým si mladíci zobrali život.

Branislav (†26) a Marcel (†35) Kolesárovci milovali turistiku. Objavovali nielen krásy svojej rodnej krajiny, ale podnikali výlety aj do zahraničia. Nedávno vycestovali do Bulharska. Začiatkom septembra prišli na bicykloch do obce Zagražden. V neďalekom lese v pohorí Rodopi si potom rozložili stan. Miestni obyvatelia ich videli naposledy 5. septembra, keď si prišli nakúpiť do obecného obchodu. Krátko nato zomreli.

Braňo (vpravo) a v strede Tibor K. Naľavo je zrejme Marcel
Zobraziť galériu (3)
Braňo (vpravo) a v strede Tibor K. Naľavo je zrejme Marcel  (Zdroj: Facebook)

Telá oboch mladíkov našli pred zhruba dvoma týždňami. Objavil ich bača, ktorý zacítil silný zápach a keď sa pozrel hore na strom, videl tam visieť jedno telo. Až neskôr sa zistilo, že boli vlastne dve. Na mieste nešťastia sa našlo niekoľko fliaš od alkoholu, bratia boli podľa všetkého v čase smrti opití. V stane sa zas našiel zošit so slovenským a anglickým textom.

Bulharská polícia uviedla, že išlo o samovraždu. Mnohí ľudia ale tomu neveria. Chlapci boli totiž zviazaní chrbtom k sebe vo výške desať metrov nad zemou a okolo krku mali slučku z oceľového lana. Natíska sa preto otázka, či vôbec bolo prakticky možné, aby sa dvaja ľudia obesili na jednom lane.

Záhadou taktiež ostáva aj možný motív samovraždy. Tesne predtým než súrodenci zmizli, vraj nič nenasvedčovalo tomu, že by si chceli zobrať život. Práve naopak; keď boli v Zagraždeni hody, tak sa tam prišli zabaviť. Branislav navyše podľa svojho facebookového profilu žil v Spojených štátoch, kde mal úspešne podnikať. Starosta dediny ale neverí, že by išlo o vraždu. "Neverím, že ich niekto zabil. My sme mierumilovní ľudia, nič násilné sa u nás nedeje," povedal.

Braňo údajne býval na Manhattane
Zobraziť galériu (3)
Braňo údajne býval na Manhattane  (Zdroj: Facebook)

Bulharská prokuratúra sa už skontaktovala so slovenskými orgánmi činnými v trestnom konaní a bude ich informovať o priebehu vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu