Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovenskú "pirátsku" rodinu v Čechách zastavili až namierené pištole a zátarasy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO/BRATISLAVA – Policajné sirény, blikajúce majáky, kolóna áut! Nič z toho nezastavilo rútiaceho sa Slováka (53) po diaľnici z Brna k slovenským hraniciam. Napriek riskantnej jazde zastavil, až keď polícia zatarasila cestu a mierila naňho pištoľami!

Informáciu zverejnil český portál idnes.cz. Muž so svojím BMW X6 nebol v aute sám. Nebezpečnú jazdu v smere z Brna do Uherského Hradišťa predviedol svojej manželke a dcére. „Oznámenie o nebezpečnom predchádzaní vodiča v Buchlovských horách prišlo na linku 158. Operátor za autom hneď poslal dopravnú políciu, ktorá bola v tej dobe v Starom Meste,“ povedal hovorca polície v Uherskom Hradišti Aleš Mergental.

Policajti sa za ním pustili s húkačkami a rozsvieteným majákom. Šofér niekoľkokrát riskantne porušil predpisy – obiehal autá v páse, v ktorom je zakázané predchádzať. Policajti sa preto rozhodli pred prvou svetelnou križovatkou na vjazde do Uherského Brodu postaviť zátarasy.

„Rýchlo sa približujúce BMW začalo brzdiť a zastavilo pred zátarasami. Vodič však nevypol motor a policajti sa obávali, že by sa mohol pokúsiť ujsť. Preto ho s namierenou pištoľou vyzvali, aby opustil auto. Keďže neposlúchol, museli ho z auta vytiahnuť,“ uviedol Mergental.

Posádka auta skončila v putách. K nebezpečnej jazde nemal žiadny mimoriadny dôvod, dodal policajný hovorca. Osoby neboli hľadané, pri vystúpení z auta sa neprejavovali agresívne, preto im policajti putá sňali. Za nebezpečné predchádzanie vodičovi uložili najvyššiu možnú pokutu vo výške 10 tisíc českých korún, ktorú muž na mieste uhradil a mohol pokračovať v jazde, dodal hovorca.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu