Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Súd rozhodol: Moderátor RTVS dostal trest za smrteľnú nehodu!

Milan Ambróz Zobraziť galériu (5)
Milan Ambróz

BRATISLAVA - Postavil sa pred súd! Minulý rok sa moderátor Milan „Mimo” Ambróz (35) stal účastníkom dopravnej nehody, pri ktorej zahynul motocyklista. V marci bolo vyšetrovanie ukončené a včera sa konalo pojednávanie o jeho vine a treste. Sudca uznal, že vina bola na oboch stranách a tvár RTVS dostala podmienku. Prokurátorka však s týmto výrokom nesúhlasí.

Minulý rok v júni sa stala nehoda, ktorej účastníkom bol moderátor Milan Ambróz. 33-ročný motorkár Michal, s ktorým sa dostal do stretu, bohužiaľ, neprežil. Polícia túto tragickú udalosť vyšetrovala do marca tohto roku.  „Vyšetrovanie vo vami uvedenom prípade bolo dňa 16. 3. 2016 ukončené. Vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie voči 35-ročnému Milanovi A. z Bratislavy za prečin usmrtenia,“ dozvedeli sme sa rok po tragédii od hovorkyne KR PZ v Bratislave Lucie Mihalíkovej.

Prvé pojednávanie bolo vytýčené na pondelok a moderátor, ktorý motocyklistovi pri odbočovaní nedal prednosť, svoju vinu pred súdom nijako nepopieral. Časť zodpovednosti za zrážku však podľa znalca prináleží aj Michalovi – zistili mu v krvi aj moči alkohol a navyše nedodržal povolenú rýchlosť. 

Sudca sa nakoniec rozhodol pre podmienku. Mimo dostal dva roky s podmienečným odkladom na štyri roky a zákazom šoférovania na päť rokov. Rozsudok však nie je právoplatný, prokurátorka sa odvolala. S trestom podľa denníka Plus 1 deň nesúhlasí rodina zosnulého Michala. 

FOTO Obrovská tragédia: Slovenský moderátor v kolízii s motorkou, Michal (†33) neprežil!

Tragická nehoda nášho moderátora: FOTO obete a spoveď kamaráta! Čo sa stalo?

Tragická kolízia moderátora s motorkárom (†33): Zhoda okolností, ktorá desí!

Rok od smrteľnej nehody: Verejnoprávny moderátor je obvinený... Hrozí mu až 5 rokov väzenia!

 

Viac o téme: Milan Ambróz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu