Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Prípad, ktorý nemá obdobu: Polícia dolapila zlodeja, ktorý ukradol medaily z hrobu ich mŕtveho kolegu

(Zdroj: X/PolicieCZ)

OSTRAVA – Od októbra 2022 sa moravskosliezski policajti zaoberali záhadnou stratou medailí zosnulého kolegu. Napokon sa im pomocou analýzy DNA podarilo prípad vyriešiť. Ukázalo sa, že medaily z hrobu ukradol štyridsaťdvaročný zlodej.

archívne video

Polícia pátra po zlodejovi, ktorý vykradol zlatníctvo (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Polícia v Moravskosliezskom kraji dva roky pracovala na záhadnom zmiznutí medailí z hrobu ich mŕtveho kolegu. Ako informuje spravodajský portál TN.cz, prvou stopou bola stužka z medailí, ktorú priniesol malý chlapec. „Matka chlapca oznámila, že jej syn našiel na zemi pohodené dve stužky, ktoré sa mu zapáčili, takže si ich vzal a pripol na sveter. Netušil však, o aké stužky išlo," povedala hovorkyňa moravskosliezskej polície Eva Michalíková, píše TN.cz.

Napriek tomu, že vyšetrovatelia vykonali analýzu vzoriek DNA nájdených na mieste činu, identitu páchateľa sa im nepodarilo odhaliť. Pred pár týždňami však polícia opäť porovnala nájdenú DNA s databázou a konečne nastal zlom.

Medzičasom do databázy pribudli informácie o 42-ročnom mužovi, ktorý zodpovedal nájdenému profilu. Počas prehliadky u neho polícia našla obe ukradnuté medaily. Podľa spravodajského portálu ich použil ako ozdobu kľúčov. „Obvinený mal od začiatku niekoľko verzií, napríklad že medaily našiel alebo že ich od niekoho dostal. Nakoniec sa ale kriminalistom priznal," dodala Michalíková. Kriminalisti začali trestné stíhanie a medaily vrátili pozostalým. Obvinenému mužovi hrozí až dvojročné väzenie.

Policajt Pavol Kikloš zomrel vo výkone služby v júli roku 2020, informuje portál Novinky.cz. Do jeho vozidla narazila vodička, ktorej polícia neskôr namerala dve promile alkoholu v krvi. Kikloš bol pochovaný na cintoríne v Ostrave a jeho hrob zdobili dve medaily v sklenených vitrínach.

Viac o téme: ZlodejMedailyPolícia Krádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu