Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vášaryová dobehla na poslednú chvíľu, Jablonský v KIMONE a... prišla aj PREZIDENTKA!

Takto to vyzeralo na tohtoročnom odovzdávaní cien Zobraziť galériu (4)
Takto to vyzeralo na tohtoročnom odovzdávaní cien (Zdroj: SFTA)

BRATISLAVA - Uplynulý piatok sa v priestoroch slovenského rozhlasu konalo odovzdávanie cien Slnko v sieti za rok 2023. Tento galavečer si nenechalo ujsť mnoho známych tvárí. Emília Vášáryová dobehla na poslednú chvíľu, Jakub Jablonský odovzdával cenu v kimone. A nechýbala ani prezidentka Zuzana Čaputová. TOTO sú víťazi daných kategórii.

Včera večer sa priestory Slovenského rozhlasu zaplnili známymi tvárami i osobnosťami filmovej tvorby. Odovzdávali sa totiž Národné filmové ceny Slnko v sieti za rok 2023. Víťazi v jednotlivých kategóriách sú už známi. Najviac cien získala čierna komédia Invalid, hneď po nej historická dráma Slúžka. Všetky ocenenia nájdete na druhej strane nášho článku.

Galéria: Národné filmové ceny Slnko v sieti za rok 2023

Udalosť si nenechala ujsť ani prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá prišla v spoločnosti svojho partnera Juraja Rizmana. Katarína Krnáčová, prezidentka Slovenskej filmovej a televíznej asociácie, sa na ňu obrátila počas svojho príhovoru. „Prepáčte, že sme sa za vás dostatočne hlasno nepostavili, keď oveľa hlasnejší na vás útočili na námestiach a do mikrofónov. Prepáčte, že ste museli zažívať útoky na vašich najbližších, na vašu rodinu, a my sme vás opäť dostatočne nepodporili,” povedala a vzápätí dodala: „Ďakujeme, za vašu politiku. Ukázali ste, že ju je možné robiť slušne a pritom rázne. Nastavili ste tak zrkadlo mnohým, ktorí práve túto schopnosť nemajú. Ďakujeme, že ste napriek všetkým útokom ostávali pevná vo svojich presvedčeniach a podporovali aj naďalej tých, ktorí vašu podporu potrebovali a potrebujú.”

Víťazi jednotlivých kategórii sú známi. Takto to vyzeralo na odovzdávaní cien Slnko v sieti
Zobraziť galériu (4)
Víťazi jednotlivých kategórii sú známi. Takto to vyzeralo na odovzdávaní cien Slnko v sieti  (Zdroj: SFTA)

Moderátor Branislav Bruno Ciberej privítal na pódiu viacero osobností slovenského kultúrneho života, z ktorých niektorí si ocenenia prevzali a niektorí ich prišli osobne odovzdať. Medzi odovzdávajúcimi bol napríklad aj herec Jakub Jablonský, ktorý na pódium prišiel so svojím kolegom Tomášom Maštalírom oznámiť meno víťaza v kategórii Najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe. A zatiaľ čo on mal na sebe oblek, Jablonský dorazil v kimone.

Víťazi jednotlivých kategórii sú známi. Takto to vyzeralo na odovzdávaní cien Slnko v sieti
Zobraziť galériu (4)
Víťazi jednotlivých kategórii sú známi. Takto to vyzeralo na odovzdávaní cien Slnko v sieti  (Zdroj: SFTA)

Na poslednú chvíľu dobehla Emília Vášaryová. Herečka si prišla prevziať cenu za Najlepší dokumentárny film. „Ja som prišla tak náhodou, pred 10 minútami som stála na javisku a hrali sme," povedala počas priameho prenosu. Všetky fotografie nájdete v galérii vyššie.

Emília Vášáryová
Zobraziť galériu (4)
Emília Vášáryová  (Zdroj: SFTA)

Článok pokračuje na ďalšej strane

 

 

Viac o téme: Slnko v sieti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu