Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rok od smrteľnej nehody: Verejnoprávny moderátor je obvinený... Hrozí mu až 5 rokov väzenia!

Milan Ambróz známy ako Mimo čelí vážnemu obvineniu. Zobraziť galériu (5)
Milan Ambróz známy ako Mimo čelí vážnemu obvineniu.

BRATISLAVA - Včera uplynul presne rok od tragickej nehody, ktorej účastníkom bol moderátor verejnoprávnej RTVS Milan "Mimo" Ambróz (35). Na ceste z Malaciek do Studienky sa zrazil s motorkárom (†33), ktorý žiaľ zraneniam na mieste podľahol. Ako sa nám podarilo zistiť, vyšetrovanie havárie bolo pred tromi mesiacmi ukončené. A voči známemu Slovákovi je vznesené obvinenie - hrozí mu až 5 rokov za mrežami. Kedy bude súd?

Milanovi „Mimovi“ Ambrózovi, ktorý moderuje reláciu Daj si čas na verejnoprávnej RTVS, sa pred rokom prevrátil život doslova naruby. Stal sa totiž účastníkom dopravnej nehody, pri ktorej zomrel 33-ročný motorkár. Ako vtedy informovala polícia, auto známeho Slováka odbočovalo na miesto ležiace mimo cesty, kde došlo k stretu s oproti idúcim motocyklom. 


FOTO Obrovská tragédia: Slovenský moderátor v kolízii s motorkou, Michal (†33) neprežil! 


Od tragickej havárie včera uplynul presne rok. Zaujímalo nás preto, či v prípade nastali nejaké zmeny. „Vyšetrovanie vo vami uvedenom prípade bolo dňa 16. 3. 2016 ukončené. Vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie voči 35-ročnému Milanovi A. z Bratislavy za prečin usmrtenia,“ dozvedeli sme sa od hovorkyne KR PZ v Bratislave Lucie Mihalíkovej.

Výsledok vyšetrovania tak pre Ambróza neznie vôbec pozitívne – podľa policajtov musí jednoznačne putovať pred súd. Ako sme zistili, v Bratislave už žalobu voči nemu evidujú. Zatiaľ neprebehlo žiadne pojednávanie. Momentálne moderátorovi zostáva len čakať na vytýčenie termínu súdneho konania, ktoré rozhodne o jeho treste. „V prípade preukázania viny hrozí obvinenému v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na 2 roky až 5 rokov,“ informovala polícia. 

Od nehody Milana
Zobraziť galériu (5)
Od nehody Milana  (Zdroj: Foto: Polícia, Funradio)

Viac o téme: Milan Ambróz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu