Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdrvujúce rozhodnutie pre Patríciu Vittekovú: Po dnešku je všetko inak!

Patrícia Vitteková vo funkcii riaditeľky a šéfredaktorky časopisu OK! Magazine dnes končí. Zobraziť galériu (5)
Patrícia Vitteková vo funkcii riaditeľky a šéfredaktorky časopisu OK! Magazine dnes končí.

BRATISLAVA - Končí! V novembri 2013 sa Patrícia Vitteková (35) stala majiteľkou slovenskej verzie časopisu OK! Okrem postu vlastníčky v ňom zastávala aj funkciu riaditeľky a šéfredaktorky. No ako sa nám podarilo zistiť, po roku a štvrť je už všetko úplne inak. Od dnešného dňa sa tmavovláska svojich pozícií v časopise vzdáva. Dohnali ju k tomu turbulentné okolnosti v jej súkromnom živote.

V novembri 2013 kúpili manželia Patrícia a Róbert Vittekovci slovenskú verziu časopisu OK! Magazine. Nežnejšia z dvojice sa v riadení časopisu našla, no napriek tomu prišlo po vyše roku od uzavretia zmluvy radikálne rozhodnutie z jej strany. Ako sa nám totiž podarilo zistiť, tmavovláska z vedenia časopisu dnes nadobro odchádza. 

K tomuto kroku dohnali Vittekovú najmä negatívne a turbulentné udalosti v jej živote. Hlavným dôvodom vzdania sa uvedených funkcií je ochrana súkromia mojej rodiny, predovšetkým mojich dvoch maloletých detí, ktoré sú v dôsledku tejto medializácie vystavované veľkému psychickému napätiu a tlaku zo strany médií aj spoločnosti,“ uviedla pre Topky.sk Vitteková prostredníctvom svojej právnickej kancelárie. 

Bývalá šéfka OK! zároveň neskrývala podozrenie, že za jej utrpenie môže konkrétna osoba, ktorá ju mala očierňovať. „Sústavný a intenzívny mediálny tlak prostredníctvom bulvárnej tlače, ktorému čelím ja a moje maloleté deti, je pravdepodobne spôsobený manipuláciou zo strany tretej osoby konajúcej v rozpore so zákonom a zneužitím jej postavenia. Zároveň považujem jej správanie za hrubé porušenie etického kódexu novinára, ktorého hlavnými zásadami sú nestrannosť, vyváženosť, objektivita, poctivosť, čestnosť, pravdivosť, zodpovednosť a dôsledné overovanie faktov,“ vyjadrila sa cez právnikov mama dvoch dcér. 

Vitteková svojimi slovami zrejme narážala na bývalú kamarátku a zároveň sokyňu Alexandru Orviskú, ktorej meno sa skloňuje v súvislosti s rozpadom Patríciinho manželstva. Vzájomné antipatie vyvrcholili minulý rok v máji v jednom z bratislavských podnikov fyzickou potýčkou. Prípadom sa dokonca zaoberala polícia. 

Kvôli tomuto všetkému je okolo Patrície stále rušno, čo nemá pozitívny dopad na imidž magazínu. A práve aj tento fakt sa do istej miery podpísal pod jej rozhodnutie odstúpiť. „K tomuto kroku som sa rozhodla aj z dôvodu ochrany dobrého mena a povesti časopisu OK! Magazine,“ vysvetlila nám Vitteková. Naďalej síce zostáva majiteľkou licencie na vydávanie časopisu pre Slovenskú republiku, no sen o tvorení vlastného obsahu sa jej už v rámci tohto periodika zrejme definitívne rozplynul.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu