Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ponižujúci trest pre vdovca po Bartošovej: Rychtář sa od hanby prepadá!

Josef Rychtář si v uliciach Prahy odpykáva trest za napadnutie soka v láske Zdeňka Macuru. Zobraziť galériu (4)
Josef Rychtář si v uliciach Prahy odpykáva trest za napadnutie soka v láske Zdeňka Macuru. (Zdroj: FTV Prima/VIP zprávy)

PRAHA - Svojmu trestu neunikol! Josef Rychtář (56) si v týchto dňoch odpykáva trest za to, že napadol soka v láske Zdeňka Macuru (40). Súd totiž rozhodol, že vdovec po Ivete Bartošovej (†48) si musí odpracovať 80 hodín verejnoprospešných prác. No hoci sa proti ponižujúcemu rozsudku zubami nechtami bránil, aj tak mu napokon neunikol. Pepa preto musel pred pár dňami vyzliecť sako, nahodiť reflexné oblečenie a upratovať pražské ulice.

Vdovec po českej speváckej legende Ivete Bartošovej - Josef Rychtář už pyká za incident, ktorý sa odohral v českých Bohniciach, kde bola interpretka umiestnená na psychiatrickom oddelení. Pepa sa pustil do pästného konfliktu so sokom v láske, ktorého napadol. Súd mu preto naparil 80 hodín verejnoprospešných prác. Jeho syn, ktorý mu pri čine pomáhal, dostal 60. Rychtář však stále tvrdil, že Zdeňka neudrel. „Pána Macuru som sa ani nedotkol, maximálne som ho strčil,“ povedal vtedy pre Blesk Josef. 

No hoci sa „hviezda českých médií“ ponižujúcemu trestu dlho vyhýbala a niekoľkokrát sa proti rozsudku odvolala, po viac ako roku predsa len prišiel na psa mráz. Aj napriek tomu, že sa po boku Ivety Bartošovej dlhodobo cítil ako veľká celebrita, musel si vyzliecť sako, obliecť sa do reflexného oblečenia a začať upratovať pražské ulice. 

Už niekoľko dní tak Rychtářa vídať, ako s lopatou v ruke pobehuje pri oranžovom aute. „Je to pravda, nastúpil som na mestskú časť Praha 22, sú to verejnoprospešné práce,“ netajil vdovec pre český portál Super.cz. Jeho prácou je vysávať lístie, no obyvatelia Uhřínevsi hlásia, že sa v práci veľmi nepretrhne. Zaujímavosťou tiež je, že hoci je Josef obyvateľom inej mestskej časti, od súdu dostal privilégium, že si môže trest odpykať inde. Zrejme kvôli tomu, aby sa mu susedia nevysmievali. 

Prácu a najmä kolektív si napriek všetkému pochvaľuje. „Nebojím sa práce. Je jedno, či budem robiť s lopatou, krompáčom alebo hrabľami. Beriem to ako rehabilitáciu. Nechodím totiž do žiadnej posilňovne. A chcem, aby tam zaznelo, že je tu úžasný kolektív technických služieb. Prijali ma, cítim sa s nimi veľmi dobre a dobre sa mi s nimi pracuje,“ povedal Rychtář, ktorý si už teraz brúsi zuby na Macuru. Trest si totiž vysvetlil po svojom. Keďže tvrdí, že Zdeňka nikdy neudrel, môže tak urobiť nabudúce - veď odklepnuté hodiny má v podstate nadpracované.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu