Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Sudcovia Okresného súdu v Prešove vyzývajú kolegov na prerušenie výkonu funkcie

Okresný súd v Prešove
Okresný súd v Prešove (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

PREŠOV – Sudcovia Okresného súdu (OS) v Prešove sa dištancujú od akéhokoľvek konania nesúceho znaky korupcie či zasahovania do nezávislosti a nestrannosti sudcov. Uviedli to vo svojom stredajšom vyhlásení. Poskytla to hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

"Sme hlboko znepokojení a šokovaní medializovanými informáciami, kde predstavitelia súdnej moci vykazujú správanie nezlučiteľné nielen so sudcovskou etikou, ale ani s elementárnymi zásadami slušnosti. Zverejňované informácie vrhajú nielen zlé svetlo na ostatných sudcov, ale predovšetkým podkopávajú dôveru verejnosti v právny štát," uvádzajú vo svojom vyhlásení.

Rešpektujúc princíp prezumpcie neviny, vyzývajú dotknutých sudcov, aby do vyšetrenia mimoriadne závažných podozrení požiadali o prerušenie výkonu funkcie sudcu. "Situácia dospela do stavu, keď minimom, čo môžeme ako predstavitelia súdnej moci v Slovenskej republike urobiť, je nezostať ticho," tvrdia sudcovia. Koncom augusta polícia zaistila mobilné telefóny viacerým sudcom vrátane bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej.

Viac o téme: SudcoviaOkresný súdPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu