Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Autobusár MHD v Bratislave nepozná trasu? Takto zablokoval vodičov na križovatke

A kde zostala bezpečnosť? Zobraziť galériu (2)
A kde zostala bezpečnosť? (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Mnohé situácie, s ktorými sa stretávame na cestách denne, stoja za poriadne zamyslenie. Niekedy je na vine arogancia či nepozornosť, inokedy zase neskúsený šofér, ktorý v poslednej chvíli spanikári a veľmi ľahko môže prísť ku kolízii. Čo však motivovalo autobusára bratislavskej MHD, aby takto ignoroval dopravné predpisy, zostáva záhadou.

Vaše tipy

"Takto jazdí vodič s autobusom plným ľudí. Na Tomášikovej ulici predbehne v odbočovacom pruhu doprava všetkých v ľavom pruhu. Keď naskočí zelená, obmedzí a ohrozí vodiča, ktorý riadne odbáča vo svojom ľavom pruhu a to podotýkam s veľkým autobusom plným ľudí," informoval nás o prehrešku vodiča bratislavskej MHD Boris.

VIDEO Autobusár MHD v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Konkrétne išlo o linku číslo 50, ktorá jazdí na trase od OD Slimák k nákupnému centru Aupark a späť. Boris priložil aj video, urobené vo štvrtok napoludnie, ktoré šoféra usvedčuje, že hoci bol na križovatke zaradený do odbočovacieho pruhu smerom doprava, napokon po zasvietení zelenej na semafore tento smer nedodržal, vyhodil smerovku a zabočil doľava, čím mohol spôsobiť nehodu.

Autobus MHD v Bratislave

O reakciu sme požiadali aj Dopravný podnik Bratislava, pre ktorý šofér pracuje. "DPB, a.s. ihneď túto situáciu preveril. Vodič, ktorý riadil autobus patrí k spoľahlivým zamestnancom, so zodpovedným a  odborným prístupom k výkonu svojej práce. U tohto vodiča sa neevidujú žiadne nehody, ani škodové udalosti. S vodičom však bude vykonaný pohovor a bude striktne upozornený na dodržiavanie interných predpisov ako aj predpisov vyplývajúcich z legislatívy. V prípade, ak sa bude situácia opakovať, bude mu krátená nadstavbová zložka," uviedla pre Topky hovorkyňa DPB, a.s. Adriana Volfová.

V tomto prípade treba upozorniť aj na to, že priestupky spáchané porušením všeobecne právnych predpisov o bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spadajú do kompetencie polície, a nie zamestnávateľa.

Viac o téme: AutobusBratislavaMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu