Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rekonštruoval byt, teraz pyká: Susedia poslali Marekovi LIST, z ktorého zostáva rozum stáť

Takýto list by určite nechcel dostať nikto Zobraziť galériu (2)
Takýto list by určite nechcel dostať nikto (Zdroj: FB/Susedská burza)

BRATISLAVA - Ako sa vraví, niet nad dobré susedské vzťahy. Bohužiaľ, nie všetci mali na ne šťastie, a svoje o tom určite vie aj Marek, ktorému sa počas rekonštrukčných prác podarilo vytopiť manželov v byte pod ním. On sám tvrdí, že išlo o menší fľak na strope v kúpeľni, protistrana však má zjavne opačný názor a teraz od neho žiada finančnú kompenzáciu vo výške takmer 667 eur. V liste sú rozpísané jednotlivé položky do takých podrobností, že internetoví užívatelia teraz nevedia, či sa na tom dá ešte smiať, alebo je to už skôr na zaplakanie.

OZNAM na petržalskom paneláku vyvolal silné vášne: Rodený Bratislavčan sa pustil do východniarov

"Chcel by som sa podeliť o najlepších susedov dôchodcov, čo by radi rekonštruovali za moje financie a už vôbec sa s nimi rozprávať, aby mi to nenaúčtovali... Opravili sme im vodu na naše náklady, že budú spokojní, na druhý deň prišli, že im šľahá plameň spoza plynového sporáka. Vravím, odstavte plyn a zavolajte plynára a že to mu mám ja zaplatiť," posťažoval sa na sociálnej sieti, v skupine Susedská burza, Marek, ktorý odkedy vytopil susedov, pravdepodobne veľmi dobre nespáva.

Ako tvrdí, na rekonštruovanie bytu mal všetky potrebné povolenia, oboznámil s ním obyvateľov činžiaka a za spôsobený hluk sa ospravedlnil. Keď prišlo k vytopeniu, udalosť okamžite ohlásil poisťovni, no podľa jeho slov susedia s ňou odmietajú komunikovať a žiadajú vrátenie nákladov na odstránenie škôd priamo od neho, a to konkrétne vo výške 666 eur a 90 centov. Uvedené položky však neprekvapili iba Mareka, ale aj ostatných.

Rekonštruoval byt, teraz pyká:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Susedská burza)

Okrem preplatenia prác na poškodených stropoch, stenách a okenných priestoroch, susedia od Mareka chcú 60,20 eura za čistenie zaprášených kobercov, 24 eur za čistenie zaprášených elektronických zariadení, za čiastočnú neobývateľnosť bytu 33,52 eur, ako náhradu strateného času 78,21 eur, za mobilný rozhovor 4,28 eur a dokonca aj 1,15 eur za poslanie listu doporučene. Marek to komentoval slovami "smiech cez slzy".

Internetoví užívatelia nešťastníkovi radia, aby list radšej nebral na ľahkú váhu a poradil sa s právnikom, inak pokojne môže skončiť aj s ťahanicami na súde. Má žiadať obhliadku, znalca, fotodokumentáciu a dôkaz, že poškodenie skutočne vzniklo neprimeranou rekonštrukciou, aby predišiel zbytočným problémom v budúcnosti. Väčšina sa však pozastavuje nad tým, ako sa k niektorým cifrám susedia dopracovali.

Rekonštruoval byt, teraz pyká:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Susedská burza)

"Zabudli umytie okien a balkóna. Či som to prehliadla?," pýta sa ironicky Marcela. "Ako mi vysvetlíte "stratu času"... toto si majú susedia fakt účtovať? Omietku pochopím, ale toto je fakt úplný nonsens," pridala sa Lýdia. "Ešte chýba spláchnutá voda. Určite boli robotníci na wc a 100% že si robili aj kávu...," myslí si Viktória. "Mobilný rozhovor :) Asi volali z odvrátenej strany mesiaca :)," zaklincoval Tomáš.

Viac o téme: RekonštrukciaByt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu