Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prostitútky sa vzbúrili: Majitelia nevestincov urobili so zvrhlými migrantami krátky proces!

KODAŇ - Nočné kluby v Dánsku zavádzajú nečakané zmeny. Po príleve azylantov sa tamojšie ženy v podnikoch sťažujú na obchytkávanie, obťažovanie a nevhodné správanie. Práve preto sa rozhodli vyberať zákazníkov na základe nových pravidiel. Aby toho nebolo málo, majitelia klubov narazili aj na odpor mimovládok!

Po sťažnostiach na obťažovania žien zo strany migrantov zaviedli niektoré dánske nočné kluby pravidlo, podľa ktorého púšťajú dnu iba tých hostí, ktorí sa dohovoria dánsky, anglicky alebo nemecky. Ženy najmenej v troch dánskych mestách si v posledných dňoch sťažovali, že majú obavy chodiť v noci do barov a nočných klubov kvôli tomu, ako sa tam k nim správajú žiadatelia o azyl.

Ochranka a jazykové bariéry

Podľa výpovedí migranti ženy v kluboch obchytkávajú, "nie" neberú ako odpoveď a sú agresívni. V dôsledku toho niektoré podniky zaviedli nové pravidlá, aby sexuálne obťažovanie znížili na minimum. Niekde posilnili ochranku, inde blokujú prístup zákazníkov, ktorí sa nedokážu dohodnúť s personálom.

Majitelia diskotékového klubu Buddy Holly v Sonderborg rozhodli, že zabránia v prístupe všetkým, ktorí nevedia dánsky, anglicky či nemecky. Podľa organizácie Danmarks Restauranter og Cafeer, ktorá združuje vyše 1500 podnikov z celého Dánska, zvažuje niekoľko ďalších nočných klubov rovnaké opatrenia.

Ohrozujú aj ostatných

"Ak máte skupinu hostí, ktorá vojde dovnútra a svojím správaním ohrozuje ostatných, potom vzniká problém bezpečnosti, nemôžete s takými ľuďmi viesť dialóg," povedal televízii TV2 riaditeľ organizácie Torben Hoffmann Rosenstock. Plán triediť hostí na základe jazykových znalostí sa však stretáva s kritikou.

Diskriminácia

Poradca pracujúci pre medzinárodnú organizáciu pre ľudské práva Amnesty International Claus Juul uviedol, že odmietať hostí neovládajúcich dánčinu či angličtinu je jasne diskriminačný prístup. "Nemožno stanoviť všeobecné pravidlo, ktoré bráni v prístupe ľuďom pochádzajúcim z krajiny, s ktorou boli v minulosti problémy," povedal v rozhovore s televíziou TV2. Okrem Sønderborgu sa problémy objavili tiež v mestách Thisted a Haderslev, napísal spravodajský server The Local.

Viac o téme: DánskoUtečenciDiskrimináciaErotický podnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu