Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Slováci vymysleli novú mobilnú hru: Žltá potvorka slávi úspech, sťahujú starí aj mladí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Slováci vymysleli novú mobilnú hru, ktorú si môžete kedykoľvek stiahnuť. Aplikáciu od vydania stiahlo už viac ako 4 tisíc používateľov. Tvorcovia prehovorili, prečo sa rozhodli pre zmenu a vytvorili novú žltú postavičku s názvom Noybe.

Noybe je hra pre iOS zariadenia - konkrétne pre Apple iPhone od verzie 3G až po najnovšie modely iPhone 6 a iPhone 6 Plus a iPad. Hra nadväzuje na známe tzv. “rýchle hry” typu slávneho Flappy Bird, Splashy Fish, Amazing Thief, Stick Hero a iné z tejto kategórie. NOYBE je však výnimočný a odlišný predovšetkým tým, že jeho ovládanie nespočíva v “tapovaní” na obrazovku a udržaní sa tak v hre, ale využíva ako prvá z “rýchlych hier” akcelometer iPhonu - teda sa ovláda pomocou pohybu samotného telefónu.

Hlavný hrdina hry je spomenutý už v samotnom názve - chutná, žltá, chlpatá postavička s menom NOYBE, vďaka ktorej si aj tí najmenší dokážu trénovať motorické schopnosti. Starší užívatelia a gejmeri sa zas pomocou NOYBEho vedia prekonávať svoje najvyššie skóre či tráviť voľnú chvílu.

Najúspešnejšia hra v histórii Slovenska

Aplikácia NOYBE (creapoint, s.r.o.) sa akuálne stala najúspešnejšou hrou v histórii Slovenska. V priebehu ani nie 30 dní sa dokázala dostať v kategórii hry na 2. miesto a v herných podkategóriách sa drží v adventúrach na 1. mieste, arkádoch rovnako na 1-prvej priečke už niekoľko dní po sebe.

VIDEO Slováci vymysleli novú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

V priebehu 3 týždňov od vydania je zaznamenaných aktuálne vyše 4000 stiahnutí (worldwide) a čisla stále narastajú v okolitých krajinách ako Česká republika a Poľsko. Zatiaľ sa to nepodarilo žiadnej iOS HRE zo slovenskej produkcie. V blízkej budúcnosti sú pripravené ďaľšie updaty.

"Vymysleli sme postavičku a celú hru sme spravili len ako taký fun, lebo už nás nebavili všetky tie tapovacie hry, ale zároveň sme chceli dať hre aj nejakú pridanú hodnotu v rámci nejakej prínosnej aktivity. Dovolím si tvrdiť, že NOYBE môže slúžiť aj ako zábavná forma cibrenia motoriky u detí", hovorí Peter Bubán, majiteľ spoločnosti, ktorá má hru na svedomí.

"Chýbalo nám na trhu niečo také, čo môžeš ovládať pohybom, ale princíp hry zostáva rovnaký - vypadneš do 10 sekúnd a ide sa odznova", dodáva projektový manažér Adam Nedbal. Ako ďalej dopĺňa Peter Bubán “Máme nachystané updaty v podobe nových charakterov a všelijakých iných vychytávok - samozrejme všetky budú rovnako chutné a zábavné ako NOYBE”.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu