Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovensko ako sci-fi krajina: Ostatní nám môžu závidieť, zaradili nás medzi veľmoci!

Slovensko - krajina, ktorá inšpirovala spisovateľov science fiction! Zobraziť galériu (4)
Slovensko - krajina, ktorá inšpirovala spisovateľov science fiction! (Zdroj: thrillist.com)

NEW YORK – Každá z 28 krajín Európskej únie je niečím špecifická. Redaktori americkej stránky Thrillist našli v každej jednej zvláštnosť, ktorou sa vymyká z priemeru ostatných. Jedinečnosť, ktorú pripísali Slovensku, bude možno pre vaše uši znieť neuveriteľne. Samozrejme, niečo treba brať aj s humorom.

Rakúsko: Či už sú to rakúske platy alebo potraviny, obe by chceli Slováci mať. Podľa stránky Thrillist sa Rakúsko pýši práve najnižšou nezamestnanosťou. Za uplynulý rok sa nezamestnanosť v tejto nemecky hovoriacej krajine pohybovala len okolo 4,9 %.

Belgicko: Najlepší recyklátori! Belgičania vedia, ako naložiť s odpadom a triedenie vyhodených vecí je u nich vraj na dennom poriadku.

Bulharsko: Sťažujete sa na drahú elektrinu? Presťahujte sa do Bulharska! Môžete tam svietiť celú noc bez výčitiek svedomia - Bulhari majú najlacnejšiu elektrickú energiu v Európe.

Chorvátsko: Možno by ste sa čudovali, ale Chorváti sa spomedzi všetkých európskych národov najmenej sťažujú na hluk v domoch. Ak teda snívate o tichej domácnosti, viete, kde ju nájsť...

Cyprus: S trochou irónie môžeme povedať, že najlepší finančníci a bankári vyrastajú na Cypre. Tamojší obyvatelia totiž nemajú a ani nikdy nemali žiadny problém pri rozlišovaní a manipulácii s euromincami či bankovkami. 

Česko: Česi sú najlepšími pivnými borcami! Konzumujú totiž najviac litrov zlatého moku v prepočte na bežného Európana. Priemerný Čech vypije takmer 150 litrov piva ročne!

Dánsko: Dáni majú podľa všetkého vrodený muzikálny talent. 35 % z nich uviedlo, že v uplynulých 12 mesiacoch tancovalo a 38 % z nich spievalo. Ktovie, ako je to s tancom a spevom na Slovensku...

Estónsko: Najšetrnejší sú Estónci – spomedzi európskych národov sú príkladom rozumného hospodárenia, pretože nie sú zvyknutí plytvať a všetyk zdroje využijú na maximum.

Fínsko: Alebo krajina najživšieho cestovného ruchu v Európe. Viac ako 88 % Fínov niekam počas uplynulých 12 mesiacov cestovalo.

Francúzi: Najchudší spomedzi štíhlych ostávajú Francúzi aj naďalej. V tomto by sme si z Francúzov naozaj mali vziať príklad a nakúpiť si viac mäkkých syrov, kvalitného vína a kníh. Výsledok by sa možno čoskoro dostavil.

Nemecko: Najšťastnejší zamestnanci žijú v Nemecku! Napriek ľudnatosti krajiny si dokáže nájsť spokojné zamestnanie veľa prácechtivých.

Grécko: Najnižšia miera ochorenia na tuberkulózu. Sú tri veci pre Grékov typické: domáca strava, debata o Turkoch a imunita voči tejto zákernej chorobe. V krajine sa totiž vyskytuje len 5 prípadov nakazenia na 100 000 obyvateľov.

Maďarsko: Zdá sa, že korupcia ešte nenakazila charakter Maďarov, Spomedzi európskych krajín majú najnižšiu mieru ilegálnych výdavkov. Maďari majú podľa hodnotenia Thrillist zmysel pre riadne platenie daní.

Írsko: Írsko je nezlomné – v počte nerozvedených párov a najvyššou pôrodnosťou. Tradícia katolíckej rodiny s početným potomstvom je pre Írov vzorom, ktorý udržuje manželstvá pokope.

Slovensko ako sci-fi krajina:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thrillist.com)

Taliansko: Od Talianov by sme sa mohli učiť variť. Nielen ľahké cestovinové pochúťky so zeleninou a čerstvá pizza, ale aj dlhovekosť je to, čím Taliani vynikajú. Priemerne sa dožívajú až 82 rokov, teda najdlhšie v Európe.

Lotyšsko: Štedrosť je pre nich prejavom srdečnosti. Načo čakať do Vianoc alebo na narodeniny...? Hľadať príležitosť na obdarovanie je totiž miestnym zvykom. A z neho ťažia najmä miestni štátni úradníci - vraj.

Litva: Až 93,4 % detí dokončí v Litve strednú školu. Napriek tomu, rovnaký počet Američanov nikdy nevie nájsť Litvu na mape...

Luxembursko: Priemerný luxemburský študent sa v škole učí 2,5 cudzích jazykov. Dospelý človek už ovláda tri cudzie jazyky na konverzačnej úrovni.

Malta: Najoptimistickejší zo všetkých Európanov sú Malťania. Keď máte doma maltezáčika, isto viete, koľko šťastia vám tento malý huňatý psík dokáže odovzdať. Navyše, životná úroveň na Malte stále rastie, prečo teda nebyť optimista, čo sa týka budúcnosti?

Holandsko: Chceli by ste prestať fajčiť? Vezmite si príklad z Holanďanov – 30 % z nich totiž prestalo fajčiť tabakové cigarety.

Poľsko: Náš severný sused alebo ovocná veľmoc! Poľsko je najväčším producentom jabĺk v Európe.

Portugalsko: Okrem francúzskych vín patria medzi veľmi obľúbené aj portugalské. Hoci tieto vína dozreli na odlišnej pôde, niečo ich spája – korkový uzáver! Takmer 50 percent korku na celom svete pochádza z Portugalska.

Rumunsko: Tak ako Rumuni neradi chodia kvôli filmom do kina, nezaujíma ich ani kokaín. Autori článku si teda kladú otázku, čo robia na prvom rande...

Slovensko ako sci-fi krajina:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thrillist.com)

Slovensko: My Slováci sme v porovnávaní vyšli ako technická veľmoc. Máme totiž najviac pracovných skúseností s používaním robotov medzi národmi v Európe! Autori článku s nadhľadom hovoria, či nie je náhodou Slovensko krajinou budúcnosti...

Slovinsko: Slovinské dievčatá majú dobrú povesť. So stratou panenstva si zrejme v puberte veľmi nelámu hlavu a venujú sa učeniu. Slovinstvo vyniká najnižším počtom neplnoletých matiek.

Španielsko: Alebo študentský raj. Táto krajina hosťuje najviac zahraničných študentov z Erazmu. A niet sa čomu čudovať. V Španielsku nájdu pekné pláže a veľa slnka, údajne aj skvelé šunky.

Slovensko ako sci-fi krajina:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thrillist.com)

Švédsko: Typickí severania. Asociálni Švédi trávia najviac času online – takmer 95 % z nich má prístup na internet, a samozrejme, aj skúsenosť so skladaním stolíkov a nábytku.

Veľká Británia: Napriek tomu, že svet nikdy nezabudne na sériových vrahov ako Jack Rozparovač alebo Harold Shipman, večne zdvorilí Briti majú najnižší počet úmyselných zabití s výskytom 0,3 prípadov na 100 000 obyvateľov.

Slovensko ako sci-fi krajina:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thrillist.com)

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu