Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Havkáči z našej ulice

(Zdroj: ipark)

Na svet sa dostala milá detská knižka pre deti HAVKÁČI Z NAŠEJ ULICE. Napínavé príbehy jazvečíka Jožinky a krásneho Dabua, Dorky, Dorinky, Tary a Huga deťom vyrozpráva kocúrik Nechajtievrabcenapokoji.

Knižka Havkáči z našej ulice je pre deti od 5 rokov, pôvabné ilustrácie vytvorila výtvarníčka Erika Čáková Ralbovská. Spisovateľka Ivana Havranová  ma za sebou  čitateľsky úspešné knihy zo života žien, rozprávkovou knižkou sa však vrátila k tvorbe pre deti, na ktorej  profesionálne rástla. Ako povedala, knižku pre deti písala s láskou a  radosťou.        

„Každý, kto má doma zvieratko veľmi dobre vie, že tieto stvorenia majú vlastný jazyk, vlastné vyjadrovanie, že sa dokážu cez éter zhovárať, že dokonca majú na nás ľudí názor a ten si navzájom vyštekajú, vymňaukajú, vyčvirikajú. Nuž a my ľudia, my pyšní ľudia by sme boli často krát veľmi prekvapení, akú nemáme pre svoje správanie sa k zvieratkám medzi nimi úctu.  Havkáči z našej ulice sú skutoční, žijú veselé životy a niektoré ich príhody som zachytila v knižke, kde je hlavnou hrdinkou jazvečíčka Jožinka,“ povedala Ivana Havranová. Veselú rozprávkovú knižku o zvieratkách  vydalo vydavateľstvo Marenčin PT.

Ivana Havranová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala a profesionálne rástla v redakcii denníka Smena, v časopise Zornička, neskôr v Československej televízii ako publicistka mládežníckeho magazínu Televízny klub mladých. Je autorkou viac ako 400 televíznych scenárov, množstva poviedok pre deti, rozhovorov, reportáží. Po roku 1989 založila vlastné vydavateľstvo, v ktorom vydávala sedem rôznych časopisov. Napríklad Maxisuper, slovenský Bulvár, Lišiak a ďalšie. Napísala pätnásť  kníh, z toho päť poviedkových. Žije a tvorí v Bratislave.

Kniha Havkáči z našej ulice sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Havkáči z našej ulice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu