Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nové knihy: Hrycova Inventúra veru nebude Terapia láskou!

Ikar – knižné novinky Zobraziť galériu (8)
Ikar – knižné novinky (Zdroj: Ikar)

Vyšla asi najočakávanejšia a najkontroverznejšia kniha uplynulých týždňov. Inventúra Andyho Hryca ešte asi narobí poriadny vietor v niektorých kruhoch. Rovnako provokatívne je aj Putinovo tajomstvo o ruskom cárovi. Pokojnejšie to už vyzerá s Terapiou lásky, či Holkovým Pokušením. Pozrite si našich 7 knižných tipov v novom seriáli portálu Topky.sk

Ikar – knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Inventúra (Andrej Hryc)

Je to typ chlapa, ktorý si nikdy nedával servítku pred ústa...čo môžem potvrdiť z dávnejšieho pôsobenia v Rádiu Twist. Bol nekompromisný, tvrdý, občas aj vulgárny, ale priamy. Jeho Inventúra je akýmsi zúčtovaním, v ktorom Andy Hryc bilancuje svoj život od 40-tych rokov cez vojenčinu, divadelné začiatky, prevrat, spomínané Rádio Twist až po Hugov odchod, ktorý symbolicky uzatvára túto knihu. Ako Hryc píše hneď v akomsi prológu – Padni, komu padni!

Ikar – knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Terapia láskou (Matthew Quick)

„Robte všetko, čo je vo vašich silách. A keď nestratíte optimizmus, môže z toho vzísť niečo dobré,“ tvrdí mladík Pat, ktorý sa vracia z psychiatrie do bežného života a zaumieni si získať späť vlastnú manželku. Do cesty sa mu však postaví iná žena a skvelá kniha je na svete. M.Quick ju písal tri roky a vyplatilo sa – príbeh získal mnohé ocenenia a nakrútili podľa neho film, ktorý má 8 nominácií na Oscara. Ak hľadáte knihu, ktorá pohladí dušu a spríjemní pár večerov, Terapia láskou je to pravé.

Ikar – knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Pokušenie (Peter Holka)

Holka vie dobre, hutne rozprávať, príbeh postupne graduje a má zmysel pre skratku. Dokazuje to aj jeho Pokušenie, ktoré písal na svojej obľúbenej chalupe v Ľubietovej. Cítiť to z knihy, aj to, že sa mu tam dobre píše. Je to príbeh o 5-ročnom chlapcovi citovo pripútanom k mame, o detskom svete plnom tajomstiev a vzrušujúcich objavov.  Je to tiež príbeh o starcovi na prahu smrti, znudenom a znechutenom chorobami. A do toho všetkého zasiahne žena...áno, cherchez la femme!

Ikar – knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Putinovo tajomstvo (Anna Arutunyan)

O Putinovi sa popísalo už veľa, no táto kniha ide viac pod povrch politika, ktorý vzrušuje analytikov tak, ako málokto.  Je to kniha o Rusoch a ich vzťahu k štátnej moci. O rôznych vymyslených či nepísaných pravidlách, podnikateľských záujmoch a mýtoch, ktoré ho určujú. Putinova éra iba poodhalila, že ruský vládca sa naozaj stále podobá na cára. Ako je teda možné, že bývalý príslušník KGB a presvedčený byrokrat Putin si udržiava výsostné mocenské postavenie už viac ako desaťročie? Prečítajte si toto Putinovo tajomstvo.

Ikar – knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Smrť v oblakoch (Agatha Christie)

Fanúšikovia kráľovnej anglickej detektívky sa zhodujú – jedna z jej najlepších kníh. Menej postáv, prehľadný príbeh, premyslené postavy a nečakané až prekvapivé rozuzlenie. Napätie by sa v niektorých pasážach dalo doslova krájať. Hercule Poirot letí z Paríža, keď jedna z cestujúcich zomrie. Zabil ju srdcový záchvat alebo uštipnutie osy, ktorá počas letu obťažovala viacerých pasažierov? Poirot však rýchlo objavuje skutočnú príčinu jej smrti: malý šíp s jedovatým hrotom...

Ikar – knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zamilovaní anjeli (Lauren Kateová)

Séria Padlí anjeli si už získala na Slovensku srdcia tisícov tínedžerov. Piaty diel Zamilovaní anjeli obsahuje valentínske príbehy o láske, ku ktorým autorku inšpirovali samotní čitatelia. V e-mailoch, odkazoch na sociálnej sieti či klasickou poštou sa s ňou podelili o svoje zážitky a pocity. Lauren Kateová potom z nich vytvorila príbehy, ktoré sú takpovediac okružnou cestou romantiky naprieč časom i našimi srdcami. 

Ikar – knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Spútaná (Sylvia Dayová)

2.časť romanticko-erotickej série Crossfire dokazuje, že hranica medzi láskou a posadnutosťou je veľmi krehká. Príbeh Evy, pre ktorú sa stal drogou Gideon – navonok sexi chlapík, vnútri však klbko problémov z minulosti.  Závislosť je však niekedy prisilná a donúti nás prekročiť všetky hranice...

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu