Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prokurátor žiada výnimočný trest pre čiernu vdovu

Čierna vdova Anna K.
Čierna vdova Anna K.

BANSKÁ BYSTRICA - Prokurátor chce pre čiernu vdovu výnimočný trest. Podľa jeho slov je Anna K. (36) nebezpečná pre spoločnosť a svoj čin môže v budúcnosti zopakovať. Súdne pojednávanie so ženou, ktorá kvôli peniazom dobila sekerou a neskôr zapálila Mariána M. († 43) za asistencie svojho nádejného zaťa Petra G. (23), pokračovalo včera na Krajskom súde v Banskej Bystrici.

Na súde odzneli záverečné reči všetkých zainteresovaných strán v procese. Prokurátor uviedol, že Anna K. vraždu premyslela. „Pripravila si rohypnol, ktorým obeť najskôr omráčila a potom ho pri obci Pinciná (okr. R. Sobota) dobila sekerou, pričom tú si priniesla. Uštedrila mu minimálne 15 úderov, pričom mu zlomila krčnú i hrudnú chrbticu. Neskôr telo s pomocou Petra G. zapálila,“ povedal prokurátor, ktorý chce pre čiernu vdovu výnimočný trest v tretej nápravnovýchovnej skupine.

Pre jej spolupáchateľa nepodmienečný trest odňatia slobody v dolnej hranici trestnej sadzby v druhej nápravnovýchovnej skupine. Na súde prehovorili aj dvaja obvinení, ktorí svoju vinu nepopierajú a čin ľutujú. „Veľmi to ľutujem a za svoj čin budem niesť zodpovednosť. Chcem však poprosiť súd, aby bol zhovievavý. Mám deti, o ktoré sa musím starať a majú iba mňa,“ povedala plačúca čierna vdova, ktorá sa výšku svojho trestu dozvie 6. decembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu