Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čierna vdova vraj vraždila z pomsty

 Čierna vdova nechce pykať za niečo, čo neurobila.
Čierna vdova nechce pykať za niečo, čo neurobila.

BANSKÁ BYSTRICA - Čierna vdova nechce pykať za niečo, čo neurobila. Presne takto sa včera vyjadrila na Krajskom súde v Banskej Bystrici Anna K. (36) z Pliešoviec, okr. Zvolen, ktorá kvôli životnej poistke mala v júli 2004 sekerou dobiť a nakoniec poliať benzínom a zapáliť svojho druha Mariana M. († 43).

Bývalá finančná poradkyňa priznáva, že ho doudierala sekerou, no tvrdí, že ešte chrčiace telo Mariana zapálil jej vtedajší nádejný zať Peter G. (23), ktorý jej mal pomáhať. Ten jej verziu odmieta a tvrdí, že je nevinný. „Cítim vinu len za to, že som to neohlásil,“ skonštatoval pred včerajším súdom Peter. Mladý muž však vo svojich výpovediach bol neistý a na veľa vecí si nespomínal. Priznal však, že s obžalovanou išiel na požičanom favorite do Rimavskej Soboty za jej druhom, videl aj prášok, ktorý mu sypala do kávy, a nakoniec bol aj pri tom, keď čierna vdova po vylákaní druha do lesa medzi obcami Pinciná a Boľkovce z neho vyšla zakrvavená. „Ja som už len videl plamene. Nechcel som to ohlásiť, pretože som sa jej bál,“ tvrdí Peter.

Anna K. bola na včerajšom pojednávaní pokojná, no odmietla vypovedať, preto sudca jej výpoveď len prečítal. V nej odznelo priznanie k vražde aj jej plánovaniu. Dôvodom brutálneho zabitia mali byť podľa nej nezhody, ale najmä to, že ju Marián znásilnil, a tiež obava o dcéru, ktorej by mohol urobiť to isté. „Myslela som na to, ako sa mu za všetko pomstím,“ uviedla vo svojej výpovedi Anna K., ktorá na záver prejavila ľútosť nad svojím činom, no vyvrátila to, že by Mariana zapálila ona.

„Už sa to nedá vrátiť späť, no nechcela som ho zabiť,“ povedala žena, ktorej prvý muž spáchal samovraždu, druhému hodila do vane zapnutú lampu, no jej útok prežil, tretieho ubila sekerou na smrť. Čiernej vdove hrozí až výnimočný trest a jej mladému komplicovi 10 až 15 rokov väzenia. Pojednávanie dnes pokračuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu