Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Svedčili deti "čiernej vdovy"

BANSKÁ BYSTRICA - Výpoveďami svedkov pokračovalo dnes na Krajskom súde v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s 36-ročnou Annou K. z Pliešoviec v okrese Zvolen, ktorú obžalovali z vraždy 43-ročného priateľa Mariána M. z Rimavskej Soboty. Ako spolupáchateľa súdia 23-ročného Petra G. z Dobrej Nivy, ktorý bol priateľom dcéry obžalovanej.

Ako svedkovia vypovedali aj syn a dcéra ženy, ktorú médiá nazvali "čiernou vdovou". Obaja potvrdili, že vzťah matky a priateľa poznačila strata jeho zamestnania. V poslednom čase sa hádali aj pre maličkosti. Okrem iného aj preto, že Marián nestačil splácať pôžičky na elektroniku a nábytok, ktoré daroval domácnosti priateľky Anny. Podľa detí v inkriminovaný deň išla Anna za ním, aby mu požičala desaťtisíc korún a zároveň získala doklady od bytu, ktorý jej Marián daroval.

Vypovedali aj traja muži, na ktorých sa Anna obrátila, aby jej pomohli postrašiť nepohodlného partnera, dať mu príučku, napríklad ho zbiť i zabiť. Anna bola rozčúlená, hovorila o partnerovi, že ju bije, vydiera, že ju i znásilnil. Svedkovia nebrali slová Anny vážne, mysleli si, že o zabití hovorila iba v afekte.

Podľa obžaloby Anna priateľa zavraždila, aby ako jediná dedička získala jeho životné poistky vo výške viac ako 1,3 milióna korún. K vražednému útoku došlo 19. júla 2004 večer na poli medzi obcami Pinciná a Boľkovce pri Lučenci. Tam Anna priateľa dobila sekerou, poliala benzínom a zapálila. Na súde sa Anna priznala iba k útoku sekerou. Podľa jej výpovede Mariána polial benzínom a podpálil jej komplic Peter. Ten to zásadne poprel a vinný sa cíti iba v tom, že prípad neoznámil polícii.

Anna bola finančnou poradkyňou, s Mariánom M. sa zoznámila cez inzerát na jar 2003. Marián jej daroval svoj byt v Rimavskej Sobote a neskôr v jej prospech uzavrel tri životné poistky. Keď začali mať vo vzťahu problémy, Anna sa chcela Mariána zbaviť. Na jeho odstránenie si najprv chcela za stotisíc korún najať iného človeka. Keď sa jej to nepodarilo, rozhodla sa riešiť vec sama. Nádejný zať si prenajal auto a v inkriminovaný deň šli spolu do Rimavskej Soboty navštíviť Mariána M. do jeho bytu. Tam mu do kávy nasypala omamný prostriedok a vylákala ho na cestu autom.
Proces pokračuje vo štvrtok 10. novembra výsluchom ďalších svedkov a znalcov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu