Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V horách zomrel už tretí turista za tri dni

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - V horách dnes náhle zomrel ďalší turista vo veľmi teplom počasí. V pohorí Malá Fatra zlyhal obehový systém mužovi z Košíc. Náhla nevoľnosť ho zastihla vo Vrátnej, jeho život sa nepodarilo zachrániť ani resuscitáciou priamo v teréne. Na svojej internetovej stránke o tom informovala Horská záchranná služba. Od utorka ide už o tretí prípad úmrtia počas túry vo veľmi teplom počasí.

Muž zomrel na túre v oblasti medzi Podžiarom a Novými dierami, kde ho najprv objavili náhodní turisti. Tí sa 57-ročnému výletníkovi okamžite snažili podať prvú pomoc a zároveň privolali záchranárov. Resuscitáciu po príchode prevzali najprv horskí záchranári a neskôr aj lekári, ktorí na miesto dorazili vrtuľníkom.

V tomto týždni ide už podľa horskej služby o tretí prípad náhleho úmrtia turistu po zdravotných komplikáciách. V stredu takto zomrel britský turista na výlete v Slovenskom raji, v utorok zas vo Veľkej Fatre skolaboval slovenský turista v oblasti medzi Ploskou a Borišovom.

"Turisti by pri týchto teplotách mali naozaj dbať na pitný režim a tí, ktorí sú náchylní k srdcovocievnym chorobám, by mali možno túry zvážiť," uviedol riaditeľ horskej záchrannej služby Jozef Janiga. Pri súčasných teplotách, ktoré sú podľa Janigu vysoké aj na horách, by sa preto mali turisti vystavovať len primeranej záťaži.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu