Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fico vylúčil možnosť, že by Interblue nezaplatila doplatok

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico vylučuje možnosť, že ak by Slovensko odstúpilo od zmluvy uzatvorenej s firmou Interblue Group, táto firma by nevyplatila štátu doplatok 15 miliónov eur z predaja voľných emisných jednotiek.

"Myslím si, že minister životného prostredia musí nájsť také cesty, aby vypovedal zmluvu, zrušil tú zmluvu s Interblue a súčasne urobil všetky právne kroky k tomu, aby tých 15 miliónov eur od spoločnosti vymohol," povedal dnes predseda vlády v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu (SRo) Sobotné dialógy. Fico tvrdí, že rezort životného prostredia komunikuje s firmou, ktorá sa medzičasom preregistrovala do Švajčiarska.

Fico uviedol, že sa nedá úplne zaručiť vyplatenie doplatku od spomínanej firmy. "Čo sa dá na tisíc percent zaručiť? Vývoj je taký, aký je vo všetkých oblastiach života. My môžme robiť všetko, aby to tak bolo, ale nehovorme, či viem zaručiť... Nedá sa zaručiť úplne všetko," skonštatoval. Fico zdôraznil, že vo vzťahu k Interblue sú prioritami zrušenie zmluvy a doplatok za predané emisné kvóty. "Myslím si, že by to malo ísť bez pokút. To znamená bez toho, aby štát mal z toho nejaké dôsledky právneho charakteru, že od tejto zmluvy odstúpi," povedal Fico o zrušení zmluvy s Interblue, na základe ktorej predala slovenská vláda 15 miliónov ton voľných emisných jednotiek a ďalších 35 miliónov ton je zazmluvnených.

Podľa Fica má minister životného prostredia Jozef Medveď na budúci týždeň predložiť vláde k tejto veci správu a nejaké návrhy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu