Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Raši rieši Daru: Kto porušil zákon?

Dara Rolins a Richard Raši
Dara Rolins a Richard Raši

ŽILINA – Minister zdravotníctva Richard Raši stále rieši prípad prevozu Dary Rolins. Je presvedčený, že došlo k zneužitiu vozidla záchrannej zdravotnej služby, ktorým sa speváčka prepravila z jednej akcie na druhú. Považuje to za porušenie zákona zo strany prevádzkovateľa. Ten naopak tvrdí, že nešlo o vozidlo záchrannej služby a použitie majáku si má riešiť vodič s políciou, nie minister.

Samotná Dara Rolins podľa Rašiho zákon neporušila, ona sa viezla. „Nie je dôležité, kto bol vo vnútri, ale kto ju viezol, ona zákon neporušila, ona sa viezla,“ povedal dnes v Žiline. „Určite išlo o porušenie zákona. Neexistuje, bežní ľudia nechodia v červeno-bielych vozidlách s pásmi SOS a 112, ani s označením polícia,“ vysvetľoval Raši.

Minister je v spojení s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom, ktorý bude v tejto veci konať. „Nemôže vzniknúť situácia, že si hocikto označí auto ako chce, bude mať na ňom maják, bude húkať a bude prevážať civilov,“ dodal. Ak to v našich zákonoch nie je dostatočne vyšpecifikované, minister ubezpečil, že urobí také zmeny, aby takéto zneužitie bolo trestané.

Ako dnes uviedol denník SME, vozidlo patrí službe, ktorej majiteľom je Michal Bahelka, podpredseda Asociácie poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby. Ten zneužitie vozidla poprel.

„Išlo o firmu RZP asistenčné služby, ktorá poskytuje asistenčné služby na kultúrnych akciách. Nebolo to vozidlo záchrannej zdravotnej služby, ale klasická Octavia. Nikdy ani neslúžilo na záchrannú službu," spresnil Bahelka. „To, či použilo maják, si má riešiť vodič s políciou. Neviem, prečo to rieši minister zdravotníctva," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu