Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Kauza šikanovania Rómov: obvinili ďalších troch policajtov!

Policajti šikanovali mladých Rómov
Policajti šikanovali mladých Rómov

BRATISLAVA - Obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa čelia ďalší traja policajti, ktorí v marci zadržali mladých Rómov na košickej policajnej stanici a ponižovali ich. Informovala o tom Lucia Garajová z tlačového oddelenia ministerstva vnútra.

Pôvodne boli pre incident obvinení siedmi policajti. Policajné rady museli opustiť deviati, štyria policajti prišlo o funkciu.

Policajti v marci zadržali chlapcov vo veku od desať do 16 rokov z košického sídliska Luník IX potom, čo údajne okradli a zranili staršiu ženu. Na policajnej stanici ich pod hrozbou fyzických trestov a za neustáleho nadávania nútili fackovať sa, bozkávať a vyzliekať sa donaha; pri chlapcoch držali aj štekajúcich psov. Uniformovaní strážnici si ponižovanie nahrávali na mobilný telefón.

"V súčasnosti čelí obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa celkom desať osôb, z toho siedmi sú obvinení aj z trestného činu vydierania," povedala Garajová. Obvineným údajne hrozí až desaťročné väzenie, keďže zneužili právomoci proti deťom, ktoré sa považujú za chránené osoby. Prípad sa ešte vyšetruje. Inšpekcia počas neho vypočula najmenej 14 ľudí, ktorí mali v čase incidentu službu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu