Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Atentátnik Juraj Cintula prišiel o svoju advokátku: Prezradila dôvod

(Zdroj: Profimedia, FB)

BRATISLAVA - Atentátnik Juraj Cintula, ktorý pred týždňom po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelil Roberta Fica, prišiel náhle o advokátku. Martina Čierna, ktorá mu bola pridelená z úradnej moci, sa rozhodla v jeho zastupovaní nepokračovať.

Len pár dní po brutálnom atentáte na priemera Slovenskej republiky Roberta Fica, bola 71-ročnému Jurajovi Cintulovi z úradnej moci pridelená nitrianska advokátka Martina Čierna. Tá ho zastupovala v sobotu 18.5. na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby.

Na Špecializovaný trestný súd priviezli atentátnika Juraj Cintulu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Len po štyroch dňoch od tohto rozsudku súdu však nastal náhly zvrat a všetko je inak. Ako totiž informoval portál Startitup Martina Čierna už viac atentátnika Juraja Cintulu, ktorého stíhajú pre trestný čin úkladnej vraždy v štádiu pokusu, nezastupuje. „Z osobných dôvodov som sa rozhodla nepokračovať v zastupovaní pána Juraja Cintulu,“  prezradila dôvod svojho rozhodnutia Martina Čierna.

Juraj Cintula však už má mať nového advokáta. Či si ho ale vybral sám alebo mu bol opäť vygenerovaný z úradnej moci nateraz nie je známe. 71-ročnému atentátnikovi hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

Viac o téme: AtentátAdvokátkaSúd Robert FicoJuraj Cintula
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu