Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Situácia po streľbe na Fica eskaluje! Zoznam vysokopostavených úradníkov, ktorým sa vyhrážajú smrťou: Jedného zadržali

Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (3)
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič, Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Po atentáte na premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica začalo napätie v spoločnosti eskalovať. Brutálnu streľbu odsúdilo nielen Slovensko, ale aj zahraničie. Našli sa však aj ľudia, ktorí sa začali po tomto atentáte vyhrážať aj ďalším členom opozície, koalície, či iným úradníkom.

Bezprostredne po brutálnom atentáte na Roberta Fica začali mnohí ďalší vysokopostavení predstavitelia čeliť hrôzostrašným vyhrážkam. Podľa našich informácií sa mali vyhrážať napríklad predsedovi Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislavovi Becíkovi, ktorému niekto pod príspevok napísal "Zastrelím ťa ty hajzel." Líder kandidátky strany Hlas vo voľbách do Európskeho parlamentu preto podal trestné oznámenie. Potvrdila to hovorkyňa Nitrianskeho samosprávneho kraja Silvia Zeumerová. "Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania orgánov činných v trestnom konaní sa k situácii nemôžeme bližšie vyjadrovať," podotkla Zeumerová.

Situácia po streľbe na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Informáciu o vyhrážaní potvrdil aj minister vnútra Slovenskej republiky Matúš Šutaj Eštok. "To je jeden z dôvodov, prečo sa ani on do tej kampane aktuálne nemôže aktívne zapájať. Teraz nie je čas na politické hádky, teraz je čas na upokojenie spoločnosti a to musíme urobiť ruka v ruke opozícia s koalíciou," skonštatoval.

Branislav Becík však podľa Matúša Šutaja Eštoka nebol jediný. Vyhrážky prišli aj ďalším významným činiteľom či bezpečnostným zložkám. "Tí, ktorí želajú smrť premiérovi, dnes želajú smrť aj predstaviteľom bezpečnostných zložiek. Máme zachytené prípady, kedy sa vyhrážajú napríklad pánovi poslancovi Glückovi. Ľudí, ktorí sa vyhrážajú novozvolenej predsedníčke Súdnej rady Marcele Kosovej (pozn. redakcie)," prezradil minister vnútra. Podľa najnovších informácií noviny.sk polícia v bratislavskom Ružinove zadržala podozrivého muža, ktorý sa mal vyhrážať poslancovi Richardovi Glückovi za stranu Smer-SD.

Výhražnú správu dostal aj Jaroslav Naď, ktorému do súkromnej správy na messengeri napísali, "Skap, ty chu*. Pôjdeš za Fica, ty chu*," zverejnil vyhrážku na sociálnej sieti.

Situácia po streľbe na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Šutaj Eštok chce zabezpečiť ochranu ústavných činiteľov

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok berie vyhrážky obzvlášť vážne a chce posilniť ochranu. "Chcem ubezpečiť všetkých, že policajný zbor spolu so spravodajskými službami robia všetko preto, aby bola zabezpečená ochrana a bezpečnosť ústavných činiteľov, poslancov aj médií, že spolu s úradom na ochranu ústavných činiteľov a krajskými riaditeľstvami policajného zboru sme posilnili ochranu všetkých rizikových skupín v tomto prípade, kde môže smerovať akákoľvek hrozba a že urobíme všetko preto, aby nedošlo k niečomu podobnému, čoho svedkami sme boli včera," informoval na tlačovej konferencii.

Tlačový brífing z Úradu vlády v súvislosti s atentátom na Roberta Fica (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Obáva sa, že ďalším šírením nenávistných správ môžeme vstúpiť do občianskej vojny. "Aby sme nemuseli stáť pred občianskou vojnou len preto, že nie sme ochotní tolerovať iné názory. Odpoveďou na nenávisť nemôže byť nenávisť," uzavrel.

Viac o téme: SmrťAtentátVyhrážanieRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu