Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

SMK podala na Slotu trestné oznámenie za znevažujúce výroky

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana maďarskej koalície (SMK) už podala na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie na predsedu Slovenskej národnej strany Jána Slotu za jeho výroky v Pavlovciach.

Ako dnes povedal poslanec SMK Gábor Gál, výroky šéfa národniarov, ktorý na adresu Maďarov povedal, že sú vrahovia, zbojníci a Mongoli, napĺňajú skutkovú podstatu trestného činu hanobenia rasy, národa a presvedčenia.

Za rovnaké výroky podal na Slotu podnet aj podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) Ondrej Dostál. Rovnako žiada prešetriť, či nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Ako uviedol, označovanie predkov Maďarov za zbojníkov a vrahov a jedného z maďarských národných symbolov za hnusného odporného turula a maďarského papagája je hanobením maďarského národa.

Slota v Pavlovciach 5. októbra okrem iného povedal “my sme tu od vekov a tí Mongoli prišli ďaleko, ďaleko za nami." Vo svojom prejave sa vyjadril aj na adresu maďarskej ministerky zahraničných veci Kingy Gönczovej, keď znova zopakoval, že ide o strapatú pani a chuderu, ktorá nesiaha nášmu premiérovi ani po opätky jeho topánok a prirovnal ju k Hitlerovi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu