Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bratislavčania v strachu! Terorizuje ich neznáma skupina: Polícia zverejnila doteraz zasiahnuté ulice

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia upozorňuje na sériovú trestnú činnosť. Ako informuje na sociálnej sieti, od konca februára na území bratislavského kraja zaznamenali zvýšený počet prípadov trestnej činnosti, súvisiacej s poškodzovaním palivových nádrží na zaparkovaných motorových vozidlách. Ľudí vyzýva, aby bezodkladne nahlásili každú podozrivú činnosť, ktorú zbadajú.

archívne video

Policajti vo Vrútkach evakuovali obyvateľov bytového domu a jeho blízkeho okolia (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

"Ku dnešnému dňu evidujeme na príslušných útvaroch Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave celkovo 13 prípadov tejto trestnej činnosti, pričom objasňovaním týchto prípadov sa policajti v súčasnosti zaoberajú," uvádza polícia s tým, že po páchateľoch týchto skutkov v súčasnosti pátrajú. Páchatelia sa zamerali najčastejšie na vozidlá začky Škoda a to až v siedmich prípadoch. Ďalej poškodzujú vozidlá značiek Fiat, Mazda, BMW, Citroen, Volkswagen, Hyundai.

Ako ďalej uvádza polícia, medzi spoločné znaky vo všetkých prípadoch patrí to, že ku konaniu dochádza v nočných hodinách a objektom sú riadne zaparkované motorové vozidlá, väčšinou na verejne prístupných parkoviskách. V niektorých prípadoch dokonca páchateľ prekonal oplotenie areálu, prípadne sa zameral na vozidlo v podzemných garážach. Ďalším spoločným znakom je, že páchateľ mechanicky poškodí doposiaľ neznámym predmetom vozidlo v oblasti nádrže a odčerpá pohonné hmoty.

Bratislavčania v strachu! Terorizuje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Kde už zaznameli prípady?

Prípady polícia zaznamenala na viacerých uliciach Bratislavy. V prípade okresu Bratislava II ide o Parkovisko OC Budúcnosť na Drieňovej ulici, Ružinovskú ulicu - aj pred Zimným štadiónom V. Dzurilu a ulicu Mlynské Luhy.

V okrese Bratislava IV trestnú činnosť zaznamenali v Devínskej Novej Vsi, cesta II/505. V okrese Bratislava V sa to týka Röntgenovej ulice, Gessayovej ulice, Antolskej, Jasovskej a ulice Zuzany Chalupovej.

Občanov žiadajú policajné zložky v tejto súvislosti o pomoc. "V prípade, ak vo večerných alebo nočných hodinách spozorujú akékoľvek podozrivé správanie sa neznámych osôb v blízkosti parkovísk a zaparkovaných motorových vozidiel, aby nám bezodkladne nahlásili túto informáciu na bezplatnom čísle polície 158," uzatvára polícia.

Viac o téme: BratislavaPoškodzovanie áut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu