Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivé momenty: VIDEO Na cestu začali padať obrovské SKALY! Zasiahli niekoľko vozidiel...POHĽAD priamo z kabíny vodiča

Na vozovku v Peru začali padať obrovské skaly. Rýchla reakcia zachránila vodičovi život
Na vozovku v Peru začali padať obrovské skaly. Rýchla reakcia zachránila vodičovi život (Zdroj: X/TUBARCO/ Massimo)

SAN MATEO – Cesta v Peru neďaleko hlavného mesta Lima je považovaná a na mapách označená ako diaľnica. Rozhodne však nespĺňa potrebné bezpečnostné prvky. Ide pritom o frekventovaný úsek priamo pod obrovským hornatým masívom, odkiaľ zvyknú padať skaly priamo na vozovku. Občas tu ide doslova o život.

archívne video

Pre riziko pádu skál na cestu pod Strečnom vyhlásili mimoriadnu situáciu (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

Vozovka na Central Highway pri San Mateo v Peru je doslova úsekom, kde ide o častokrát o holý život. V sobotu druhého marca tohto roku sa o tom presvedčili aj šoféri, ktorí tadeto prechádzali. Denník The Sun informuje, že z ničoho nič sa na cestu začali sypať obrovské skaly. 

Priamy zásah 

Na videu jedného z kamiónov sa podarilo zachytiť strašný záber, ako sa obrovský balvan o veľkosti slona zrútil na vozovku a zasiahol pred ním idúci kamión. V sekunde dopadla medzi vozidlá ďalšia obrovská skala a poškodila aj druhé nákladné auto. Pri tomto momente sa srdce doslova zastavilo. Kamióny boli po zrážke s balvanom na šrot. Spolu s obrovskými balvanmi sa na cestu sypali aj menšie kamene a zablokovali vozovku v oboch smeroch. Tie najväčšie spravili na ceste doslova krátery. 

Z kabíny 

Ďalšie zverejnené video je ešte hrozivejšie. Je to opäť záznam z palubnej kamery, no tentoraz vidíme kamionistu za volantom v čase, keď do jeho vozidla narazí veľká skala. Keď si vodič uvedomil, čo sa deje, rýchlo zmenil výraz tváre. Odopol si bezpečnostný pás a vyskočil len pár chvíľ predtým, ako ho takmer rozdrvila skala. Obaja kamionisti, ktorých vozidlá zasiahli skaly, akoby zázrakom prežili.  

Záchranným zložkám trvalo zhruba štyri hodiny, kým vozovku opäť sprejazdnili. Z miesta činu bolo spravené video aj po katastrofe, ktorú po sebe zanechala kamenná lavína. Po ceste sa povaľovali trosky vozidiel a popadané skaly. 

Príčinou zosuvu boli podľa úradníkov silné dažde, ktoré prevodnili pôdu v celej oblasti a s najväčšou určitosťou práve to malo viesť k zosuvu skál. Podľa štátnej polície je prípad naďalej v štádiu vyšetrovania. 
 

Viac o téme: Zosuv pôdyVozovkaPeruSan MateoKrimiCentral HighwaySkalyvozovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu