Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na poľskej železnici niekto vysypal z troch vagónov ukrajinskú repku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

VARŠAVA - Na poľskej železnici pri hraniciach s Ukrajinou v piatok neznáme osoby vysypali z troch vagónov repku, potvrdila to tamojšia polícia. Ide o druhý podobný incident tento týždeň. Informuje správa agentúry AFP.

Ukrajinský vicepremiér a minister infraštruktúry Olexandr Kubrakov incident odsúdil a vyzval poľskú vládu, aby vinníkov potrestala. "Neznáme osoby poškodili tri vagóny s repkou. Išlo o tranzitný náklad, ktorý cez Poľsko smeroval do Hamburgu v Nemecku," napísal v piatok Kubrakov na sieti X. Páchatelia by podľa neho mali byť okamžite dolapení a potrestaní, aby "sa ďalší nenechali zlákať k napodobňovaniu tohto činu".

archívne video

Fico na summite EÚ o dohode o finančnej pomoci Ukrajine (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Poľská polícia pre agentúru AFP uviedla, že v utorok menšia skupina protestujúcich poľnohospodárov otvorila nákladné vagóny na hraničnom priechode Mesyka a vysypala na koľaje obilie.

Podobný incident sa odohral aj 11. februára

Podobný incident sa odohral aj 11. februára, keď poľskí poľnohospodári zastavili na poľskej strane hraničného priechodu pri Dorohusku tri nákladné autá vezúce ukrajinské obilie a vysypali z nich obilie na cestu. 

Poľskí poľnohospodári protestujú proti "nekontrolovanému" dovozu agroproduktov z Ukrajiny a blokujú spoločné hranice. V mnohých európskych krajinách poľnohospodári zároveň protestujú proti zelenej politike Európskej únie a súvisiacim rastom nákladov a vysokým cenám pohonných hmôt.

Viac o téme: ŽeleznicaIncidentPolícia Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu