Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Najvyšší súd zrušil rozsudok v prípade bratov Dávida a Dominika Krátkych

Najvyšší súd
Najvyšší súd (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR zrušil v stredu rozsudok na doživotný trest v prípade bratov Dávida a Dominika Krátkych. Zároveň rozhodol o ich väzobnom stíhaní. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát zrušil uznesenie Najvyššieho súdu zo 7. júla 2021 a rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 25. septembra 2020 vo výrokoch týkajúcich sa obvinených Dávida Krátkeho a Dominika Krátkeho, ako aj ďalšie rozhodnutia na zrušené rozhodnutia obsahovo nadväzujúce, ak vzhľadom na zmenu, ku ktorej došlo zrušením, stratili podklad a Špecializovanému trestnému súdu prikázal, aby vec v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol v inom zložení senátu," uviedla Važanová. Priblížila, že NS SR konštatoval porušenie práv v neprospech obvinených.

archívne video

SaS odsudzuje zrušenie dotačnej výzvy v programe Ľudské práva (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Úrad špeciálnej prokuratúry v reakcii poukázal na to, že NS SR konštatoval nedostatočné rešpektovanie princípu prezumpcie neviny zo strany konajúceho súdu a nie prokurátora. ŠTS odsúdil bratov - dvojčatá Dávida a Dominika Krátkych v roku 2020 na doživotie. Obaja boli obžalovaní zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, rovnako zo závažného zločinu úkladnej vraždy, ako aj pre iné skutky.

Viac o téme: TrestRozsudokNajvyšší súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu