Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Senior z Vysokých Tatier prišiel o 20-tisíc eur: Obálku s peniazmi prevzal neznámy muž!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VYSOKÉ TATRY - Senior z Vysokých Tatier prišiel o tisícky eur. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že 88-ročného muža telefonicky kontaktovala neznáma žena v sobotu (27. 1.) popoludní. V telefonáte mu oznámila, že jeho dcéra spôsobila smrteľnú dopravnú nehodu a treba za ňu zložiť kauciu vo výške 25.000 eur.

archívne video

Falošná doktorka vylákala od 82-ročnej seniorky 15-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Oslovený muž uviedol, že doma má iba 20.000 eur, ktoré môže ihneď poskytnúť. Peniaze mal dať do obálky, doniesť na dohodnuté miesto a odovzdať mužovi, ktorý tam bude čakať. Tak sa aj stalo, obálku prevzal neznámy muž a odišiel s ňou preč," priblížila hovorkyňa. Až na druhý deň starší pán kontaktoval svojho vnuka, ktorý mu spolu s mamou celú vec ozrejmil a uviedol na pravú mieru. Dcéra otcovi potvrdila, že žiadnu dopravnú nehodu nemala a ani ju nezadržala polícia.

Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. "Pri tomto závažnom skutku hrozí páchateľom podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Ide o skutok, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe," upozornila Ligdayová. Polícia neustále apeluje na občanov, aby si takéto podozrivé informácie o svojich blízkych okamžite overili predovšetkým u nich.

Viac o téme: SeniorPolícia Vysoké TatryKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu