Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hnutie Slovensko odmieta Pellegriniho ako prezidentského kandidáta

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Hnutie Slovensko urobí všetko pre neúspech Petra Pellegriniho (Hlas-SD) v boji o post hlavy štátu. Vyhlásil to predseda hnutia Igor Matovič na piatkovej tlačovej konferencii. Pellegriniho nepovažuje za dobrého kandidáta. Stále nepovedal, aký bude postup hnutia vo voľbách a či nominujú svojho kandidáta.

VIDEO

Stanovisko hnutia Slovensko k prezidentským voľbám (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Je jasné, že mafiánska vláda potrebuje kandidáta zo svojich radov, ktorý im bude kryť chrbát," tvrdí Matovič s tým, že takým by bol práve Pellegirni. Pripomenul jeho kauzu údajného poberania úplatku pri štátnej zákazke a tvrdí, že nevie vysvetliť svoj majetok ani financovanie strany. Matovič zatiaľ nepovedal, akým spôsobom chce jeho hnutie do kampane zasahovať.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vie si predstaviť konzervatívnu ženu

V boji o prezidentský post si vie Matovič naďalej predstaviť konzervatívnu ženu. Priznal, že oslovili šéfku Žilinského samosprávneho kraja Eriku Jurinovú. Tá však podľa jeho slov "úspešne odoláva". Tvrdí, že nevie ani o špekuláciách, že by mohla kandidovať jeho manželka. Čo sa týka Ivana Korčoka, považuje ho za dobrého kandidáta a zároveň dúfa, že v prvom kole bude mať na výber z viacerých dobrých kandidátov. Verí však, že sa ešte nájde ďalší, ktorý by vyhovoval aj konzervatívnemu spektru voličov. Pellegrini už avizoval, že svoju kandidatúru oficiálne oznámi v piatok popoludní. Predsedníctvo Hlasu-SD ju už odsúhlasilo.

Viac o téme: VoľbyKandidát Igor MatovičPeter PellegriniHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu