Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rozhodovanie o väzbe pre obvinených z pondelkovej akcie NAKA bude vo štvrtok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) bude vo štvrtok (30. 11.) rozhodovať o návrhu prokurátora na vzatie do väzby dvoch obvinených z pondelkovej (27. 11.) akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Uviedla to hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR dňa 28. novembra 2023 doručil sudcovi pre prípravné konanie návrh na vzatie obvinených J. C. a M. Z. do väzby," priblížila Bednáriková. O návrhu prokuratúra začne sudca rozhodovať vo štvrtok od 9.00 h.

Archívne video: Polgári žiadal obnoviť konanie, súd jeho žiadosť zamietol

Polgári žiadal obnoviť konanie, súd jeho žiadosť zamietol (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Pondelkový zásah NAKA sa podľa prokuratúry okrem iného týka podozrení z nehospodárneho spravovania majetku v štátnych podnikoch Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) a Vodohospodárska výstavba (VV). Obvineniu čelí deväť fyzických a jedna právnická osoba. Zadržané boli štyri osoby.

Obvinenie bolo vznesené pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Týka sa deviatich skutkov.

SVP reagoval, že nemá informácie o predmetnom zásahu NAKA. Štátny podnik VV deklaroval, že v rámci vyšetrovania poskytol orgánom požadované doklady a je pripravený naďalej poskytovať potrebnú súčinnosť. Vzhľadom na naďalej prebiehajúce konanie sa však štátne podniky k prípadu nechceli bližšie vyjadriť.

Viac o téme: RozhodnutieObvineníVäzbaSúd NAKAŠpecializovaného trestného súdu (ŠTS)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu