Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prokurátor podal obžalobu na bývalého príslušníka Kriminálneho úradu finančnej správy: Prijímal úplatok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na bývalého príslušníka Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Štefana P. pre zločin prijímania úplatku spolupáchateľstvom a ďalší korupčný skutok, ktorého sa mal dopustiť v súvislosti s výkonom povolania. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila špeciálna prokuratúra na sociálnej sieti.

Obžalobe podanej na Špecializovaný trestný súd čelia aj ďalšie dve osoby. "Obvinený V. H. pre zločin prijímania úplatku spolupáchateľstvom a obvinený J. Z. pre prečin podplácania spolupáchateľstvom," priblížil ÚŠP.

archívne video

Advokát Pčolinských mal zobrať úplatok, NAKA mu prehľadáva kanceláriu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V roku 2020 si mal Štefan P. podľa obvinenia prostredníctvom sprostredkovateľa vypýtať od podnikateľa 40.000 eur, ktoré mu aj vyplatili. Sľúbiť mal za to vykonanie úkonov vo vyšetrovacom spise vedúce k beztrestnosti. Ďalšie peniaze mal podľa pôvodného obvinenia dostať v inom prípade za zabezpečenie informácií z policajného prostredia v súvislosti so stíhaním drogovej trestnej činnosti. Obvinený bol 7. decembra 2022 spolu s Vladimírom H.

Viac o téme: KorupciaKÚFSÚrad špecialnej prokuratúryPodanie obžalobyŠtefan PalatickýVladimír Holka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu