Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Policajti zasahovali aj počas sviatkov: Udalosti riešili v Trnavskom aj Košickom kraji

Polícia riešila v Trnavskom kraji počas Štedrého dňa 15 udalostí Zobraziť galériu (3)
Polícia riešila v Trnavskom kraji počas Štedrého dňa 15 udalostí (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA – Počas soboty (24. 12.) riešila polícia v Trnavskom kraji 15 udalostí. Boli medzi nimi nehody, krádeže, úmrtia ale aj požiar domu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Počas dňa evidovala polícia štyri nehody, z toho jednu s pozitívnou dychovou skúškou na alkohol. Policajti zistili vodičovi v Trnave takmer 2,5 promile alkoholu v dychu. "Občania nahlásili aj viaceré nezhody a násilné konania v rodinách. Galantskí policajti boli okolo obeda privolaní aj k požiaru rodinného domu v Tomášikove," uviedla polícia.

V Hlohovci a v Trnave zase riešili policajti krádeže nahlásené pri posledných predvianočných nákupoch. "Žiaľ, občania telefonovali aj pri náleze dvoch mŕtvych osôb, ktoré sa Vianoc nedožili. Úmrtia boli predbežne bez cudzieho zavinenia," doplnila polícia.

Polícia riešila v Trnavskom kraji počas Štedrého dňa 15 udalostí
Zobraziť galériu (3)
Polícia riešila v Trnavskom kraji počas Štedrého dňa 15 udalostí  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

V Košickom kraji cez sviatky prichytili viacero opitých vodičov

Počas vianočných sviatkov od 24. do 26. decembra policajti na cestách v Košickom kraji prichytili celkovo osem opitých vodičov, ktorí mali v dychu viac ako jedno promile alkoholu. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia riešila v Trnavskom kraji počas Štedrého dňa 15 udalostí
Zobraziť galériu (3)
Polícia riešila v Trnavskom kraji počas Štedrého dňa 15 udalostí  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Policajti boli aj v utorok od skorých ranných hodín na cestách v rámci dopravno-bezpečnostnej akcie Advent. Za volantom odhalili ďalších štyroch opitých vodičov. "Počas dnešnej akcie šoféroval jeden vodič pod vplyvom alkoholu s hodnotou vyššou ako jedno promile a traja vodiči s hodnotou do jedného promile," uviedla Ivanová. Muži zákona sa aktuálne zamerali najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi, kontrolu dodržiavania spôsobu jazdy, ako aj kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi.

VIDEO: Dopravná kontrola na cestách Košického kraja

Dopravná kontrola na cestách Košického kraja (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky policajti zistili celkom 93 priestupkov, 85 z nich bolo riešených v blokovom konaní, štyri boli vybavené napomenutím a štyri oznámili na ďalšie konanie na dopravný inšpektorát. "Z počtu pokutovaných vodičov napríklad 14 prekročili maximálnu povolenú rýchlosť jazdy, 12 nemali zapnutý bezpečnostný pás, v 14 prípadoch bol nevyhovujúci technický stav vozidla a v 33 prípadoch došlo k iným porušeniam pravidiel cestnej premávky," skonštatovala hovorkyňa. Policajti zadržali päť vodičských preukazov, jedno osvedčenie o evidencii vozidla a dvakrát tabuľky s evidenčným číslom.

Počas Vianoc prijali policajti takmer 4000 volaní

Na bezplatnú linku polície sa počas vianočných sviatkov občania obrátili takmer 4000-krát. Na Štedrý deň policajti prijali viac ako 1400 volaní, z toho najviac ich bolo v Košickom kraji (250). Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti. Rekordný počet volaní zaznamenala polícia v nedeľu (25. 12.) v Košickom kraji, a to 319 telefonátov. Najmenej volaní bolo tiež v nedeľu - v Trenčianskom a Trnavskom kraji - zhodne po 94.

Viac o téme: AlkoholSviatkyPolícia KošiceVianoceTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu