Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kukučová si pár hodín pred rozhodnutím života vypočula ostré slová: Dôvod vraždy, choroba!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

MALAGA - V ostro sledovanom procese so slovenskou modelkou Máriou Kukučovou (26) odzneli dnes na súde v španielskej Malage záverečné reči. Prokurátor trvá na tom, že krásna Slovenka chladnokrvne zavraždila svojho bývalého priateľa, britského milionára Andrewa Busha. Z jeho záverečnej reči vyplýva, že dôvodom bola psychická porucha.

Prokuratúra viní Kukučovú z vraždy klenotníka. Na svojho expriateľa trikrát vystrelila v noci zo 4. na 5. apríla 2014 v španielskom letovisku Costa del Sol v Estepone. Štátny zástupca žiada pre Kukučovú 20 rokov väzenia. Motívom vraždy bola podľa neho zlosť zo žiarlivosti.

Vo svojej záverečnej reči žalobca opísal posledné okamihy života klenotníka. Bush vyšiel von z vily, aby upokojil svoju ruskú priateľku, ktorá čakala už v aute. Do vily, kde bola Kukučová, sa vrátil, a nasledovala streľba. "Pre zúrivosť, výčitky a žiarlivosť sa rozhodla ukončiť jeho život," cituje prokurátora laopiniondemalaga.es.

Kukučová si pár hodín
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Modelka ale tvrdí, že vznikol medzi nimi boj, počas ktorého zbraň vystrelila. Potom odišla z domu, kde stál hummer a utiekla. "Vedela, kde je zbraň, bola jeho," povedal a pokračoval, že po streľbe položila zbraň do Bushovej ľavej ruky, aby simulovala samovraždu. Prokurátor tvrdí, že obhajoba zabezpečila, aby sa potvrdila Kukučovej verzia a spoločnom boji. Žalobca zamietol, že by do incidentu boli zapojení ďalší ľudia. "Je to nezrelá žena, ktorá neprijala rozchod, chcela, aby naďalej (s Bushom, pozn.red.) udržiavali vzťahy emocionálne a ekonomické. Uvidela novú priateľku a spustila sa žiarlivosť," odznelo na súde. Z reči štátneho zástupcu vyplynulo, že Kukučová trpí chorobnou žiarlivosťou. 

Kukučová si pár hodín
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)


Obhajoba pred senátom uviedla rad poľahčujúcich okolností, ako je aj sebaobrana, u prokurátora ale tento argument neobstál. "Tento vzťah a jeho rozpad je rámec, v ktorom došlo k trestnej agresii," povedal.


Prečítajte si aj:

Modelka Kukučová zažila na súde päť minút hrôzy: Kolaps! Stačil jeden pohľad na dôkazy


Obžaloba uviedla, že obvinená si užívala dobrý život. "Obžalovaná bola posadnutá ženami, ktoré mohol Bush stretnúť. Robí malé divadlo a plače celý čas, ale ak by jej to bolo ľúto, povedala by to," uzavrel žalobca vo svojej záverečnej reči.  

 

 

Viac o téme: Súd MalagaMária Kukučová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu