Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

POŽIAR na východe Slovenska: VIDEO Neďaleko Košíc zasahujú hasiči! Oheň sa rozšíril do skladu zberných surovín

Požiar v Čani pri Košiciach Zobraziť galériu (2)
Požiar v Čani pri Košiciach (Zdroj: Luboš Pecuch)

ČAŇA - V osade neďaleko Košíc sa v dnešných poobedných hodinách objavil hustý čierny dym. Ten sa mal šíriť z jednej z chatrčí, no neskôr zasiahol aj neďaleký sklad zberných surovín. na miesto bolo povolaných hneď niekoľko hasičských jednotiek.

21:17 Požiar sa podľa jeho slov šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli materiály na báze plastov. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint. "Momentálne prebieha dohášanie masy materiálu v zbernom dvore," uviedol.

Čaňu zachvátil požiar (Zdroj: Luboš Pecuch)

Počas terajšieho zásahu nezaznamenali žiadne zranené či usmrtené osoby. "Jednoduché obydlia sú uhasené a skontrolované termokamerou s negatívnym výsledkom," spresnil.

17:50 Ako informoval pracovník operačného strediska Hasičského a záchranného zboru, horieť začala tráva, následne sa požiar rozšíril a zasiahol aj firmu na spracovanie plastov. "Plamene zachvátili aj chatrče a vo firme začali horieť plasty," uviedol. Požiar vypukol na Železničnej ulici.

Požiar v Čani (Zdroj: Luboš Pecuch)

Požiar v Čani začal krátko po 15:00 hod. Uvádzajú to noviny.sk. Oheň sa pravdepodobne vznikol v jednej z chatrčí v miestnej osade, pričom sa neskôr rozšíril aj na zberný dvor Kobtrade. Hustý čierny dym je viditeľný aj z Košíc. Na mieste zasahujú dobrovoľný hasiči z Košíc a z Čane. Presné príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe.

Požiar v Čani (Zdroj: Luboš Pecuch)

Ako informuje Plus JEDEN DEŇ plamene zasiahli asi štyridsať jednoduchých stavieb. V doterajšom priebehu neboli hlásené žiadne zranené osoby. 

Viac o téme: PožiarOsadaZberné surovinyKošiceSlovenskoČaňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu