Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Modelka Kukučová už pozná trest: Porota sa zľutovala, vraždila v afekte!

Mária Kukučová v pojednávacej miestnosti Zobraziť galériu (3)
Mária Kukučová v pojednávacej miestnosti (Zdroj: Foto: Profimedia)

MALAGA - V ostro sledovanej kauze vraždy britského milionára súd v španielskej Malage uznal Máriu Kukučovú vinnou z vraždy expriateľa. Dnes porota oznámila, že Slovenka si posedí za mrežami 15 a pol roka a uložila jej aj peňažný trest.

Slovenka bola uznaná vinnou porotou počas súdneho procesu. Trest sa dozvedela dnes, porota jej udelila 15 rokov väzenia za vraždu s prihliadnutím na poľahčujúcu okolnosť, a tou je, že konala v afekte. Ako informuje laopiniondemalaga.es, uložili jej aj trest vo výške šiestich mesiacov za trestný čin vlámania sa. Okrem väzenia bude musieť Kukučová uhradiť 200 tisíc eur rodine obete a súdne trovy.

Modelka Kukučová už pozná
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Prokuratúra žiadala 20 rokov väzenia, rodina mŕtveho chcela 27 rokov a odškodnenie v spomínanej výške 200 000 eur. Kukučová si už vo väzení odsedela dva roky.

Andrew Bush vlastnil a spravoval klenotníctvo v Británii, neskôr sa presťahoval do španielskej Marbelly, kde vlastnil vilu v hodnote tri milióny libier. S Kukučovou sa rozišiel približne mesiac pred osudným incidentom. Kukučová podľa svojich slov strávila vo vile sama dva dni a s Bushom sa tam stretla, keď sa vrátil aj so svojou novou ruskou priateľkou Mariou Korotaevou. Podnikateľ jej povedal, aby ho počkala pred domom a s Kukučovou sa začal hádať. Slovenka uviedla, že vytiahol zbraň, ktorá potom pri ich následnom zápase vystrelila

Bush prišiel o život vo svojej vile v španielskom pobrežnom regióne Costa del Sol. V tej dobe, v roku 2014, mal 48 rokov. Podľa obžaloby si Kukučová na bývalého klenotníka v dome počkala a zabila ho zo žiarlivosti kvôli novej známosti, Ruske Marii Korotaeve, ktorá je v prípade jediným očitým svedkom. Práve ona videla, ako obžalovaná v čase vraždy vychádza z domu. 


Prečítajte si aj:

Emotívna spoveď Kukučovej na súde: Tieto slová ju majú zachrániť od 20 rokov väzenia


"Je mi to veľmi ľúto, nechcela som mu ublížiť," tvrdila na súde Kukučová, ktorá na svojho exmilenca vystrelila tri rany. Po čine utiekla na Slovensko, kde sa neskôr dobrovoľne prihlásila polícii v Novom Meste nad Váhom. Kukučová bola od svojho zadržania v roku 2014 a vydania Slovenskom do Španielska vo vyšetrovacej väzbe. Väčšinu času strávila v prísne stráženej väznici v Malage, neskôr ju preložili do miernejšej ženskej väznice v Granade.

Viac o téme: Súd MalagaMária Kukučová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu