Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vodiči, zvýšte pozornosť: Dopravu komplikuje hustá hmla a poľadovica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premávku na cestách najmä západného a stredného Slovenska komplikuje hustá hmla. Cestári informujú, že hmla s dohľadnosťou do 50 m je v lokalitách Zlaté Moravce, Trenčín, Sverepec, Piešťany, Nové Zámky, Šurany, Krupina, Štúrovo, Červeník, Galanta, Banská Štiavnica a Želiezovce, do 100-200 m na ostatnom území západného a čiastočne východného Slovenska.

Ma opatrnosť vyzývajú aj hasiči, ktorí na diaľnici D1 v smere z Trnavy do Bratislavy zasahovali pri hromadnej dopravnej nehode piatich nákladných vozidiel, dvoch dodávok a troch osobných áut. 

"Ďalšia nehoda sa stala na približne 48. kilometri, kde sa zrazili dve nákladné vozidlá," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). 

Podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela sa pri kolíziách ľahko zranili štyri osoby. "Traja zranení boli prevezení na ošetrenie do nemocnice," dodal Chmel.

Výstraha pred poľadovicou a hmlou sa týka celého Slovenska

Hmla a poľadovica bude komplikovať život vodičom i chodcom na celom Slovensku až do stredajšieho poludnia. Pred obidvomi nástrahami počasia varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu 1. stupňa.

Výstraha platí pre celé územie Slovenska, pred poľadovicou do stredy 11.00 h a pred hmlou do 12.00 h. Meteorológovia predpovedajú výskyt hmiel s dohľadnosťou od 50 do 200 m.

V oblastiach Vysokých a Nízkych Tatier sa môže objaviť aj nárazový vietor. Na hrebeňoch hôr môže dosiahnuť rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu. Výstraha pred nárazovým vetrom pre oblasť Liptova, Spiša a Horehronia platí do stredy (27.1.) do 15.00 h.

Viac o téme: BratislavaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu